Ηχηρό “χαστούκι” ΗΠΑ στην Τουρκία για τους Κούρδους, λίγο πριν την άφιξη του αμερικανού ΥΠΕΞ Ρεν Τίλερσον στην Άγκυρα


Ηχηρό “χαστούκι” ΗΠΑ στην Τουρκία για τους Κούρδους


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ενώ αναμένεται στην Τουρκία να αφιχθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, οι ΗΠΑ σε ένα έμπρακτο μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλείψουν του Κούρδους της βόρειας Συρίας, ενέκριναν στον προϋπολογισμό του Πεντάγωνου για το 2019, ποσό ύψους 300 εκατ. δολαρίων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ/SDF), οι οποίες στηρίζονται στους Κούρδους του YPG. Και δεν είναι τα μόνα…

Οι Αμερικανοί επίσης ενέκριναν ποσό 250 εκατ. δολαρίων για τις συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας στην Συρία, δυνάμεις οι οποίες θα επανδρώνονται και από Κούρδους μαχητές. Ο προϋπολογισμός γενικότερα προβλέπει ποσό 1,8 δισ. δολαρίων για προγράμματα εκπαίδευσης και εξοπλισμών στην Συρία και το Ιράκ και είναι αυξημένος κατά 400 εκατ. δολάρια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Realshave.gr

Τα χρήματα για τις ΣΔΔ αυξήθηκαν, φτάνοντας συνολικά τα 500 εκατ. δολάρια. Προβλέπει επίσης 850 εκατ. δολάρια για εκπαίδευση και στρατιωτική βοήθεια στους Πεσμεργκά, του Κούρδους μαχητές που αποτελούν τη στρατιωτική δύναμη της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) και τον ιρακινό Στρατό.

Η αμερικανική υποστήριξη προς τους Κούρδους της Συρίας αποτελεί αιτία τριβής με την Τουρκία που τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες. Ωστόσο οι Αμερικανοί στηρίχθηκαν στους Κούρδους για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Προηγούμενο άρθροΜέση Ανατολή: Τι έρχεται στην πιο καυτή περιοχή του πλανήτη και μας αφορά
Επόμενο άρθροΕπιμένει για στρατιωτικό κλάδο στα Λύκεια ο Καμμένος
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).