Έβρος: Πρωτοβουλία του Δ’ ΣΣ που αξίζει συγχαρητήρια! Ο Στρατός  κατασκευάζει αυτόνομο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi στον ποταμό

Έβρος: Πρωτοβουλία του Δ' ΣΣ που αξίζει συγχαρητήρια

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πολλές φορές από τις στήλες του Armyvoice.gr έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική για το πώς συμπεριφέρονται τα Επιτελεία σε θέματα διαδικτύου, αλλά και σε πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνία.

Η είδηση που διαβάσαμε στο xanthi2.gr ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε πρόσφατη ημερίδα για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στις ένοπλες δυνάμεις, ο διοικητής  του  Δ ‘ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία της υπηρεσίας κατασκευάζεται  ένα αυτόνομο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi στον ποταμό Έβρο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως σημείωσε, καμία εταιρία δεν καλύπτει τον ποταμό Έβρο που είναι κρίσιμος επιχειρησιακά για το μεγαλύτερο στρατιωτικό σχηματισμό της χώρας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες ένα αυτόνομο δίκτυο για να καλύπτει τις ανάγκες του Στρατού για παροχή ίντερνετ σε όλο το μήκος του ποταμού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Τουρκία.

Η πρωτοβουλία είναι όχι απλά αξιέπαινη, αλλά σίγουρα αξίζει να την μιμηθούν και σε άλλες περιοχές.

Θα μπορούσε κάποιος να την παρομοιάσει με την πρωτοβουλία που είχαν λάβει πριν μερικά χρόνια στα Τρίκαλα με τον Δήμο να πρωτοστατεί στην καινοτομία και να εξασφαλίζει δωρεάν wifi για τους πολίτες. Σήμερα τα τεχνολογικά βήματα που έχει κάνει η πόλη αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και επαίνων.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο Δ΄ ΣΣ ο αντιστράτηγος Καμπάς τόνισε ότι ο Στρατός στη Θράκη συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ιδιωτικές δομές στον τομέα της καινοτομίας ενώ στόχος είναι η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη των τεχνολογιών, βγαίνοντας και έξω από τα στενά όρια των ενόπλων δυνάμεων καθώς, όπως σημείωσε, μοιραία, η αμυντική προπαρασκευή είναι ένα πεδίο όπου αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες.  “Δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους για την καινοτομία αλλά να ανεβούμε σε αυτό το τρένο” είπε και ευχαρίστησε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ’ΣΣ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});