Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές: Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου – Σε αυτό  φαίνεται να καταλήγουν οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές: Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου φαίνεται να καταλήγουν οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η εμμονή του Τούρκου προέδρου να ελέγξει την κατάσταση στην βόρειο Συρία με την δεύτερη εν σειρά εισβολή και η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Τουρκικού να καταστρέψει τις δυνάμεις των Τούρκων στο Afrin επιβεβαιώνει τις υποψίες των Αμερικανών ότι ο Recep Tayyip Erdogan θα φτάσει μέχρι το τέλος αυτής της επικίνδυνης εκστρατείας που ξεκίνησε κατά των Κούρδων της Συρίας.

Από την άλλη πλευρά οι απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι τα στρατεύματα του θα «απελευθερώσουν» και την περιοχή γύρω από την πόλη Manbij θέτει τους Αμερικανούς σε συναγερμό αφού στα Καντόνια των Κούρδων στην βορειοανατολική Συρία στρατοπεδεύουν εδώ και μήνες 2000 Αμερικανοί στρατιώτες με αξιόλογο στρατιωτικό εξοπλισμό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μάλιστα χτες 12 Φεβρουαρίου συνολικά 50 αμερικάνικα φορτηγά έφτασαν στην βορειοανατολική Συρία από το Ιράκ μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό.

Αν και οι απειλές του Τούρκου προέδρου προς τους Αμερικανούς στο Manbij έχουν λάβει την κατάλληλη απάντηση από τους τοπικούς Αμερικανούς διοικητές, ο Recep Tayyip Erdogan ξέρει ότι οι Αμερικανο-τουρκικές σχέσεις είναι τόσο σημαντικές για τις ΗΠΑ ώστε τελικά η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να τον αντιμετωπίσει στρατιωτικά.

Για μήνες οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι εάν αντιμετωπίσουν την Τουρκία με έναν ανεκτικό τρόπο θα καταφέρουν να βρούν την κατάλληλη δίοδο επικοινωνίας και συνεργασίας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όμως όπως έχει αποδειχτεί η Τουρκία αποκωδικοποιεί αυτή την συμπεριφορά ως ένδειξη αδυναμίας των ΗΠΑ στην τεράστια σημασία της γεωστρατηγική θέσης της Τουρκίας, η οποία φρόντισε να ενδυναμώσει τις σχέσεις με την Ρωσία αγοράζοντας μάλιστα και υψηλής τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα έναντι 2,4 δις δολαρίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.viadiplomacy.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΜε Navtex η Τουρκία, αποκλείει την Πέμπτη το Καστελόριζο
Επόμενο άρθροΊμια: Ποια πλοία βρίσκονται γύρω από τα νησιά
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).