Αφρίν: Μετωπική Τουρκίας – Συρίας! Τσαβούσογλου: Δεν θα μας σταματήσετε!  Σφοδρή επίθεση ΤΩΡΑ στην πόλη

Αφρίν: Μετωπική Τουρκίας - Συρίας! Τσαβούσογλου: Δεν θα μας σταματήσετε!

Κανένας δεν θα μπορέσει να σταματήσει τα τουρκικά στρατεύματα να μπουν στο Αφρίν, ήταν η απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην συμφωνία Κούρδων και Συρίων να αναπτυχθούν στρατεύματα του Άσαντ στο Αφρίν.

Ήδη, σύμφωνα με ακτικαθεστωτικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία, η Τουρκία ξεκίνησε σφοδρούς βομβαρδισμούς και κυρίως βομβαρδίζει τα πιθανά σημεία από όπου εκτιμάται ότι μπορεί να περάσουν τα στρατεύματα του Άσαντ, προκειμένου να ανακόψει την πορεία τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η κίνηση του Άσαντ να στείλει στρατεύματα στην περιοχή όπου οι Κούρδοι επιθυμούν να χτίσουν το αυτοτελές καντόνι τους, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται ήδη στην 31η ημέρα πολιορκίας και δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την περιοχή.

Μάλιστα όταν οι τουρκικές δυνάμεις ξεκινούσαν την επιχείρηση “κλάδος ελαίας” όπως χαρακτηριστικά την ονομάζουν, υποστήριζαν ότι ήταν θέμα ωρών να πέσει στα χέρια τους το Αφρίν.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, ωστόσο και από την πλευρά των Κούρδων υπήρξαν απώλειες. Η πόλη κράτησε, αλλά φαίνεται ότι τώρα αποχαιρετά την αυτοδυναμία της και την ίδρυση Κουρδικού καντονιού στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, το οποίο μάλιστα θα επέτρεπε στους Κούρδους να βγουν στη Μεσόγειο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως παρατηρούν  μελετητές των Κούρδων, αυτό το όνειρο δείχνει να έχει χαθεί προς το παρόν.  Η συμφωνία με τον Άσαντ είναι σε στρατιωτικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα προκειμένου να πολεμήσουν την Τουρκία θα εισέλθουν στις κουρδικές περιοχές.

Το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία δεν επιθυμούν έξοδο των Κούρδων σε Μεσόγειο γιατί αυτό θα σημάνει πλήρη απομόνωση για τον Μπασάρ Αλ Ασαντ. Από την άλλη η Τουρκία βλέπει να χάνει πέρα από την Μέση Ανατολή και το έλεγχο στην ΝΑ Μεσόγειο.
Με αυτά δεδομένα, οι κινήσεις που γίνονται στο έδαφος είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, έλεγαν αναλυτές στο Armyvoice.gr

Τέλος υπάρχει και το Χαλέπι , αν η Τουρκία πλησιάσει σε αυτό τότε όλοι οι σχεδιασμοί τίθενται σε κίνδυνο, κατέληγαν. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εν τω μεταξύ στην πόλη του Αφρίν αρχίζουν να καταφθάνουν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, προκειμένου να προστατευθούν από την επικείμενη πολεμική αναμέτρηση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});