Βίτσας για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση θα κινηθεί στην εθνική γραμμή – Τι λέει για τον Πάνο Καμμένο και τις θέσεις του

Βίτσας για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση θα κινηθεί στην εθνική γραμμή


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση για την ονομασία της πΓΔΜ, που θα κινείται στην εθνική γραμμή: σύνθετη ονομασία, έναντι όλων, που θα αποκλείει τους αλυτρωτισμούς στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη της τις απόψεις των κομμάτων και των θεσμών και επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, επανέλαβε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας και έχει σημασία και για το ζήτημα της ειρήνης στα Βαλκάνια να λυθεί το λεγόμενο “σκοπιανό”», επισημαίνοντας την ανάγκη στο πλαίσιο της λύσεως «να υπάρχει παγιοποίηση και σεβασμός των συνόρων έναντι όλων.

Μην ξεχνάτε ότι τα Σκόπια ήταν ένα κράτος μέρος μιας ομοσπονδίας και δέχεται πιέσεις από άλλα κράτη».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χαρακτήρισε μάλιστα ως θετικό το γεγονός ότι «και οι δύο πλευρές λένε, ότι υπάρχει έδαφος για διαπραγμάτευση», προσθέτοντας ότι «Πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να βοηθήσουμε να λυθεί, αν μπορεί να λυθεί, γιατί δεν φτάνει η δική μας η θέληση αλλά χρειάζεται και η διεθνής θέληση».

Αναφορικώς με το αυριανό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία του γειτονικού μας κρατιδίου, ο Δ.Βίτσας σχολίασε ότι «αν θέλει κάποιος να πάει σε συλλαλητήριο, έχει δικαίωμα αλλά έχω κι εγώ δικαίωμα να το κρίνω, να λέω ότι αυτό δεν βοηθάει καθόλου, είναι έκφραση εθνικισμού».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 Για τη συνεργασία του με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για το ζήτημα της πΓΔΜ, ο Δ. Βίτσας σχολίασε ότι «η κυβερνητική γραμμή εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

 Για το συγκεκριμένο, αρμόδιος υπουργός, είναι ο υπουργός Εξωτερικών». Και πρόσθεσε: «Ο κ. Καμμένος ανήκει σε ένα άλλο κόμμα.

Αυτό το άλλο κόμμα διατυπώνει τις θέσεις του, θα τις πάρουμε υπόψη μας αλλά η απόφαση θα είναι της κυβέρνησης». 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθρο21 Ιανουαρίου: Σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο
Επόμενο άρθροΤούρκοι στρατολογούν συνταξιούχους για κατασκοπεία στην Ελλάδα!
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).