Τουρκική παρέμβαση για το πλοίο με τα εκρηκτικά - Τι ζητά η Άγκυρα

Τουρκική παρέμβαση για το πλοίο ANDROMEDA με τα εκρηκτικά που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου - Τι ζητά η Άγκυρα

Τουρκική παρέμβαση για το πλοίο με τα εκρηκτικά - Τι ζητά η ΆγκυραΈρευνα για το «πλοίο-βόμβα» που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου ξεκινούν οι τουρκικές αρχές, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας στην Τρίπολη της Λιβυης και απαίτησαν απο την Ελλάδα να μοιραστεί μαζί τους τα έγγραφα και ττα στοιχεία της ανάκρισης.

Το πλοίο με το όνομα “Ανδρομέδα”, κατασχέθηκε απο την ελληνική ακτοφυλακή στις 7 Ιανουαρίου όταν βρέθηκαν πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη, καλώδια και διάλυμα νιτρικού αμμώνίου.

Οι τουρκικές αρχές, υποστηρίζουν ότι μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι τα εκρηκτικά μεταφέρονταν απο την Τουρκία για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών στη Λιβυη, την υπόθεση “πρέπει να ερευνήσουν και Τούρκοι αξιωματούχοι”.

Η έρευνα, σύμφωνα με την πρεσβεία στην Τρίπολη, “θα είναι ενδελεχής και μάλιστα θα ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να αποστέιλουν στους Τούρκους ερευνητές, τα έγγραφα του πλοίου καθώς και τις καταθέσεις του πληρώματος”.

Η τουρκική πρεσβεία υποστηρίζει στην ανακοίνωση της, ότι το εμπόρευμα που είχε αναχωρήσει απο το λιμάνι της Μερσίνας είχε προορισμό την Αιθιοπια, και “είχε προμηθευτεί όλα τα νόμιμα έγγραφα που απαιτεί η τουρκική νομοθεσία. Όλα δείχνουν, λένε οι Τούρκοι, ότι προορισμός δεν ήταν η Λιβυη”.

Όλες οι πληροφορίες, προσθέτουν, θα είναι στη διάθεση της κυβέρνησης της Λιβυης αλλά και του ΟΗΕ.

Πηγή: mignatiou.com