Το έχασε το HMS Ocean η Τουρκία πάει στη Βραζιλία

Το έχασε το HMS Ocean του Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) η Τουρκία! Το ελικοπτεροφόρο πάει στη Βραζιλία 

Το έχασε το HMS Ocean η Τουρκία πάει στη ΒραζιλίαΤελικά η Βραζιλία απέκτησε το ελικοπτεροφόρο του Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) HMS Ocean L12 έναντι τιμήματος 94,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ελικοπτεροφόρο προγραμματίζεται να παροπλισθεί εντός του 2018 και θα παραμείνει στη Βρετανία μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Σήμερα το HMS Ocean, που εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1998, αποτελεί το μόνο ελικοπτεροφόρο του Βασιλικού Ναυτικού και τη ναυαρχίδα του Στόλου.

Ο δε παροπλισμός του γίνεται μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από τη σχεδίαση επιχειρησιακού βίου των 20 ετών.

Σε υπηρεσία το πλοίο υποστήριζε αμφίβιες / αποβατικές επιχειρήσεις και φιλοξενούσε τα επιτελεία του Διοικητή Δύναμης Αμφιβίων Ηνωμένου Βασιλείου (of Commander UK Amphibious Force) και του Διοικητή Αποβατικής Δύναμης Ηνωμένου Βασιλείου (Commander UK Landing Force).


Ο παροπλισμός του HMS Ocean L12 προγραμματίστηκε εν όψει της ένταξης σε υπηρεσία των νέων αεροπλανοφόρων τύπου Queen Elizabeth II (QE II).

Σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Βραζιλίας το Ocean θα αντικαταστήσει το μοναδικό αεροπλανοφόρο Sao Paulo A12, τύπου Clemenceau που εντάχθηκε σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Γαλλίας το 1963 και αποκτήθηκε από τη Βραζιλία το 2000.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr