Παρέμβαση Ιερώνυμου: Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων που μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους και πόλεις;


Παρέμβαση Ιερώνυμου: Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Δεν υποχωρούμε στο όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας και στα παράγωγά της, αλλά αυτά είναι τα εύκολα», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος λίγες ώρες πριν την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιων.

Ο κύριος Ιερώνυμος μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υποχωρούμε στο όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας και στα παράγωγά της, αλλά αυτά είναι τα εύκολα», έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων που «μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, για πόλεις, για πολλά πράγματα».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μετέδωσαν στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων ο ΑΝΤ1 και το Star.

Με αυτούς τους προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στη θέση της για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος, δύο ημέρες μετά την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός.

Όπως αναμένεται, στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών, έπειτα απ’ όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και εν όψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Πηγή: parapolitika.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω