Παρέμβαση ΕΜΘ στις προτάσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ για αναγκαστική αποστρατεία

Παρέμβαση ΕΜΘ στις προτάσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ για αναγκαστική αποστρατεία - Αφορά ΕΠΟΠ και ΕΜΘ

Παρέμβαση ΕΜΘ στις προτάσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ για αυτεπάγγελτη αποστρατείαΑντιρρήσεις τους στις προτάσεις που κάνουν οι Ομοσπονδίες στρατιωτικών σχετικά με τα ηλικιακά όρια αποστρατείας για τους ΕΜΘ και τους ΕΠΟΠ, διατυπώνει με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΕΠΟΠ - ΕΜΘ: Πρόταση ΠΟΜΕΝΣ για τα ηλικιακά όρια αποστρατείας

"Αν εφαρμοστούν οι προτάσεις τους από την πολιτικήηγεσία, τότε θα κρατούσαν σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφους", υποστηρίζει στην επιστολή του προς το Armyvoice.gr ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ Δημήτρης Παναγιώτου και καλεί τις δυο Ομοσπονδίες να είναι πιο προσεκτικές στις προτάσεις που κάνουν για τους ΕΜΘ.


Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Αγαπητή κυρια Ηλιαδη
με εκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελιδα armyvoice.gr την απο 3-1-2018 πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ για τροποποίηση του Ν.Σ 445/1974 για αυξηση του οριου ηλικίας  για αυτεπαγγελτη αποστρατεία σε Ανθστες και Υπξκους στα 58 ετη,αντι του 54 και 50 που ισχυει με το ΝΔ 445/1974.

Η νέα πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ για το θεμα αυτο,ειναι η δευτερη που κανει ακριβως με το ιδιο σκεπτικο(το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου) αφου παρομοια προταση ειχε κανει πριν λιγων μηνων,προσπαθωντας να ανταγωνιστει αντιστοιχη προταση της αλλης ομοσπονδιας ΠΟΕΣ η οποια προτεινε να ανεβει το οριο ηλικίας στον ιδιο νομο στο 60ο ετος!!

Οι προτάσεις αυτές δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικο γινονται,αλλα αν γινονταν δεκτες απο την πολιτικη ηγεσια τοτε θα κρατουσαν σε ομηρία 100δες συναδελφους ΕΜΘ οι οποιοι πληρωσαν πλασματικα ετη ασφαλισης αναμενοντας την συμπληρωση του 54ου ετους ηλικιας τους μιας και επιθυμουν να αποστρατευτουν αυτεπαγγελτως στα 54 ετη της ηλικίας τους.


Οπως γνωρίζετε ο ΠΣΑΕΜΘ , ασπαζομενος τις ανυσηχίες για το θεμα αυτο πολλων ε.ε ΕΜΘ  που επικοινωνησαν με το συλλογο μας ζητωντας βοηθεια, εχει εδω και αρκετους μηνες  κανει εγγραφο προς την πολιτικη ηγεσια του ΥΕΘΑ για προσθήκη στην παρ.2β του αρθρου 39 του ΝΔ 445.1974 της παρακάτω φράσης"Οι Ανθυπασπιστες και οι Υπαξιωματικοί  με αιτηση τους δυνανται να παραμείνουν εφόσον το επιθυμούν εως το 58ο ετος της ηλικίας τους" ετσι ωστε οσοι θελουν να αποστρατευτουν να μπορουν να το κανουν στα 54 η 50 ετη της ηλικίας τους αντιστοιχα,και οσοι θελουν να παραμείνουν να μπορουν με αιτηση τους να παραμενουν εως τα 58 τους.

Δεν γνωρίζουμε αν τα κινητρα τετοιων προτάσεων απο την ΠΟΜΕΝΣ και την ΠΟΕΣ οφείλονται στην αγνοια ,στην  ελλειψη επικοινωνιας με τους ε.ε ΕΜΘ  και στην ελειψη κατανοησης των πραγματικών προβλημάτων τους,η απλα εκτελειται καποια "διατεταγμένη υπηρεσία" προς την πολιτική ηγεσία με ανταλαγμα την ανανγωριση της μιας η της αλλης σαν  επικρατουσα Ομοσπονδιας !


Οπως και να εχει τετοιες προτάσεις κανουν ζημιά σε συναδέλφους μας ΕΜΘ και θα επρεπε οι "ομοσπονδίες" αυτες να ειναι πιο προσεκτικες στις προτάσεις που κάνουν για τους ΕΜΘ.

Αλλωστε ο συλλογος μας δεν τους αρνηθηκε ποτε την βοήθεια του για θεματα ΕΜΘ ,τα οποια οπως ειναι φυσικό γνωρίζουμε καλυτερα !!

Μετα τιμης

Παναγιώτου Δημήτριος
Για το ΔΣ