Ο Ερντογάν φτιάχνει προσωπική πολιτοφυλακή! Τι καταγγέλλει η Άκσενερ

Ο Ερντογάν φτιάχνει προσωπική πολιτοφυλακή - καταγγέλλει η Μέραλ Άκσενερ, αρχηγός του "Καλού Κόμματος" και αξιοσημείωτη αντίπαλος του Ερντογάν

Ο Ερντογάν φτιάχνει προσωπική πολιτοφυλακή - καταγγέλλει η ΆκσενερΕκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Sözcü αναφέρεται σε ισχυρισμούς σχετικά με την ύπαρξη στρατοπέδων (παραστρατιωτικής) εκπαίδευσης στις περιοχές Ικόνιο και Tokat.

Σημειώνεται ότι η αρχηγός του «Καλού Κόμματος»,  Μεράλ Άκσενερ, φέρεται να υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει τους ισχυρισμούς αυτούς ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξαν αναφορές για άτομα που έφεραν στολές και οπλισμό.

Όπως επισημαίνεται, εικάζεται ότι τα άτομα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων εκλογών ώστε να ‘προκαλέσουν αναταραχές’ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα στις κάλπες δεν είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση.


Τι λέει η Άκσενερ«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Konya (Ικόνιο). Πρέπει να διερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μοιραστούν μαζί μας», ανέφερε η Akşener σε συνέντευξή της.

Η ίδια  είπε ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα, τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος, το ΑΚΡ προετοιμάζεται για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Παρόλο που είπε η ίδια ότι εξακολουθούν όλα αυτά να διερευνώνται, η Akşener προειδοποίησε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα από τώρα, πριν αρχίσει η εκλογική περίοδο.


«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδωτική αμυντική εταιρεία» SADAT «δήλωσε η Akşener.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας  SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν, ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.

Όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα πρόωρης εκλογής, η Akşener δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan δεν θα χάσει την ευκαιρία.

«Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι θα έχει  προεδρικές εκλογές πριν από τις τοπικές εκλογές και θα τις  κάνει μαζί στις 15 Ιουλίου», δήλωσε η Akşener.

«Ο Ερντογάν δεν θα χάσει αυτή την ημερομηνία για τίποτα στον κόσμο», πρόσθεσε.


«Προβλέπω ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου 2018 και πέφτει  Κυριακή», δήλωσε η Aksener σε δημοσιογράφους.

Η Τουρκία έχει προγραμματιστεί να διεξαγάγει τρεις εκλογές το 2019 λόγω της αλλαγής στο σύστημα διακυβέρνησης που προβλέπεται από τις συνταγματικές τροπολογίες που εγκρίθηκαν στο δημοψήφισμα του Απριλίου, και οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά τις προεδρικές εκλογές και τις βουλευτικές εκλογές.

«Ο Ερντογάν δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ τοπικές εκλογές πριν από τις γενικές εκλογές. Επειδή θα  λάβει λιγότερες ψήφους στις τοπικές εκλογές», δήλωσε η Akşener.

Οι Τούρκοι «φρουροί» της ισλαμικής «επανάστασης» του ιδιωτικού στρατού SADAT δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια ανασύστασης του τουρκικού κράτους στα ισλαμικά πρότυπα, προσωπικά από τον Ερντογάν προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών σε ανατολή και δύση.


Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την δυσπιστία του ίδιου του Τούρκου προέδρου στις τουρκικές ένοπλες αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας λόγω του κεμαλικού παρελθόντος.

Για αυτό, και έγκυρες πληροφορίες φέρουν την δημιουργία ανάλογου σώματος με αυτών των Φρουρών της επανάστασης στο Ιράν …και των ες ες στην Γερμανία το 1933. Όλοι οι δικτάτορες άλλωστε θέλουν τον δικό τους ιδιωτικό στρατό και δεν εμπιστεύονται θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή και για πρωτοφανή αύξηση ειδικών δρακόντειων μέτρων ασφάλειας με την χρήση του γνωστού ιδιωτικού στρατού, με το όνομα SΑDAT.


Η SADAT ισχυρίζεται επίσημα πως έχει ως μοναδική αποστολή την «παροχή συμβουλευτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και εκπαίδευση στον τομέα της διεθνούς άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας».

 Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η πραγματική αποστολή των Τούρκων μισθοφόρων είναι η δημιουργία και η ενδελεχής εκπαίδευση ειδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση «εσωτερικών αντιδράσεων» κατά του Σουλτάνου Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από το www.pentapostagma.gr