Νυχτερινή αποζημίωση στρατιωτικών: Τι πρόβλημα προέκυψε

Νυχτερινή αποζημίωση στρατιωτικών:Τι πρόβλημα προέκυψε και δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί  Τι εμποδίζει την εφαρμογή της 
Νυχτερινή αποζημίωση στρατιωτικών:  Τι πρόβλημα υπάρχει


Η νυχτερινή αποζημίωση 2,7 ευρώ την ώρα που περιλήφθηκε στο άρθρο 127 του νόμου με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το νέο μισθολόγιο, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί για τους στρατιωτικούς, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα τέκνων: Πόσα χάνουν οι στρατιωτικοί - ΠΙΝΑΚΑΣ

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καμμένος στην κεντρική του ομιλία στην Βουλή πανηγύριζε λέγοντας ότι είναι πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.Έχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες και δεν φαίνεται κάποιο φως για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Armyvoice.gr το πρόβλημα πέραν των χρημάτων που πρέπει να βρεθούν, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει πόσες ώρες απασχολείται το προσωπικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέα περικοπή στο επίδομα επικινδυνότητας / πτητικό - ΕΓΓΡΑΦΟ

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι στο άρθρο 127 του νόμου με τον οποίο καθιερώθηκε το ειδικό μισθολόγιο, αναφέρεται ότι δίνεται επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, για την εργασία "χωρίς ωράριο" των στελεχών.Αν η εργασία είναι "χωρίς ωράριο" πώς θα είναι σε θέση να ορίσουν ποιες ώρες είναι η νυχτερινή εργασία και πώς θα γίνει η διάκριση αυτών που απασχολούνται σε νυχτερινή εργασία;

Στην Πυροσβεστική αντίστοιχα, υπάρχει μελέτη που αναφέρει ότι εργάζονται μέχρι 67 ώρες την εβδομάδα και συνεπώς μπορεί να γίνει η κατανομή των ωρών ώστε να παίρνουν και όσα νυχτερινά τους αναλογούν.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις με βάση ποια μελέτη θα οριστούν οι δικαιούχοι της νυχτερινής αποζημίωσης;Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε επισημάνει την "τρίπλα" που έγινε από την ΠΟΕΣ, για να καλυφθεί η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Νυχτερινή Αποζημίωση: Η "πονηρή ανακοίνωση" ΠΟΕΣ και η κάλυψη στον ΥΕΘΑ


Ευχόμαστε βέβαια να αποδειχθεί ότι δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά και να παρουσιαστεί άμεσα η εφαρμογή της νυχτερινής αποζημίωσης.