Κλείνουν Κέντρα Εκπαίδευσης και άλλα στρατόπεδα – ΕΓΓΡΑΦΟ – Τι υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο

Κλείνουν Κέντρα Εκπαίδευσης και άλλα στρατόπεδα - ΕΓΓΡΑΦΟ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Με στόχο την μείωση των λειτουργικών δαπανών το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να κλείσει στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι επίκειται να κλείσουν τα παραδοσιακά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Ωστόσο από την απάντηση που δίνει ο υπουργός Πάνος Καμμένος σε ερώτηση που του τέθηκε μέσω Κοινοβουλευτικού ελέγχου. ο ΥΕΘΑ αναφέρει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των στρατοπέδων και προαναγγέλλει ανάλογες ρυθμίσεις σε “αριθμό στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια”, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες σε ποια αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα τέκνων: Πόσα χάνουν οι στρατιωτικοί – ΠΙΝΑΚΑΣ

Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων εντάσσεται στη γενικότερη, εν εξελίξει, διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, µε γνώμονα πάντοτε τον εξορθολογισµό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίµακος.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος απάντησε γραπτώς:

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κύριος Ευάγγελος Καρακώστας
με θέμα «Κάθετα αντίθετη η κοινωνία της Βοιωτίας στην κατάργηση των Κέντρων
Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου και Πυροβολικού σε Λαμία και Θήβα» σας γνωρίζω, σύμφωνα
με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο αυτό, µέρος των κυριότερων κριτηρίων που θα ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) είναι τα παρακάτω:

  •  Ο χωροταξικός σχεδιασµός.
  •  Η κάλυψη όσο το δυνατόν ευρύτερων γεωγραφικών διαμερισμάτων.
  •  Οι ιδιαιτερότητες και τα πληθυσμιακά δεδομένα εκάστης περιοχής, µε σκοπό την ικανοποίηση κοινωνικών κριτηρίων.
  •  Τυχόν άλλοι ιδιαίτεροι παράγοντες, κατά περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των υποδοµών, η πρόκληση δεν αφορά µόνο στα ΚΕΝ, αλλά σε αριθµό στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλίζεται η εξοικονόμηση πόρων και η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των μέσων και των υποδομών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΤουρκικό σήριαλ στα Ίμια! Κυκλοφόρησε νέο επεισόδιο
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέσης ευθύνης: Από λοχαγό και κάτω είναι όλοι ανεύθυνοι;
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).