Κέντρα Εκπαίδευσης: Κάτι “ψήνεται”! Τι έκανε ο Αλκιβιάδης Στεφανής σε Άρτα και Μεσολόγγι – Τι συζήτησαν με τον δήμαρχο Άρτας για το ΚΕΝ

Κέντρα Εκπαίδευσης: Κάτι "ψήνεται"! Τι έκανε ο Αλκιβιάδης Στεφανής

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Είναι σπάνιο να βλέπει κάποιος Αρχηγό να επισκέπτεται Κέντρα Νεοσυλλέκτων κατά τη διάρκεια της περιόδου κατάταξης. Συνήθως η ηγεσία, είτε πρόκειται για πολιτική είτε για στρατιωτική, επισκέπτεται τα Κέντρα Εκπαίδευσης όταν γίνεται η ορκωμοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Κλείνουν Κέντρα Εκπαίδευσης και άλλα στρατόπεδα – ΕΓΓΡΑΦΟ

Δεδομένου μάλιστα ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές και το λουκέτο σε παραδοσιακά Κέντρα Νεοσυλλέκτων έχει πολλάκις εξαγγελθεί, φαίνεται ότι η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στην Άρτα και στο Μεσολόγγι, είχε άμεση σχέση με αυτό.

Βέβαια, η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν καταπιάνεται με το επίμαχο θέμα που συναντά την σθεναρή αντίδραση των κατοίκων. Ούτε βέβαια αναφέρει την συνάντηση που είχε ο Αρχηγός ΓΕΣ με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιριγιάννη.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Στεφανή το θέμα της παραμονής στην πόλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας και της διατήρησης και ενίσχυσης του Στρατοπέδου, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα της Αρτινής κοινωνίας και έχει εκφραστεί και με δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος επεσήμανε ακόμη την βούληση για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπακώστα στο Δήμο Αρταίων, ενώ μετέφερε στον κ. Στεφανή το αίτημα του Δήμου, για την παραχώρηση μικρής έκτασης που σήμερα βρίσκεται εντός στρατοπέδου (αριστερά του στίβου μάχης), ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων των κατοίκων της Άνω Πόλης και να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους.

Ιδού η ανακοίνωση και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ΓΕΣ

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το ΚΕΝ Άρτας και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού των Φρουρών Άρτας και Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενώ παρακολούθησε τις διαδικασίες κατάταξης και εκπαίδευσης των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2018 Α΄/ ΕΣΣΟ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διαπιστώθηκε η άρτια προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση των διαδικασιών κατάταξης και εκπαίδευσης.

Καλωσορίζουμε τους Νεοσύλλεκτους Οπλίτες στη Στρατιωτική Οικογένεια και τους ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});