Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2020ΚΕΔΑ Σαντορίνης Μεταθέσεις 2019 Πολεμική Αεροπορία φωτογραφική διάταξη Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ Κρίσεις 2019: Πολεμική Αεροπορία Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων Πολεμική Αεροπορία: 16 Προτάσεις βελτίωσης
ΙΡΙΔΑ: “Μετάγγιση” τεχνογνωσίας από την Πολεμική Αεροπορία στο Δημόσιο

ΙΡΙΔΑ: "Μετάγγιση" τεχνογνωσίας από την Πολεμική Αεροπορία στο Δημόσιο

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 υπεγράφη στο ΓΕΑ, Μνημόνιο Εμπιστευτικότητας μεταξύ του Υπαρχηγού Υποπτεράρχου (Ι) Συμεών – Χαραλάμπου Ψιμούλη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πουλάκη,  με σκοπό την αξιοποίηση  των Πληροφοριακών Συστημάτων Ηλεκτρονική Διαχείρισης Εγγράφων “ΙΡΙΔΑ” και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού “HRM” της ΠΑ, από το ΥΠΕΣ.

Τα εν λόγω συστήματα ανεπτύχθησαν από προσωπικό Πληροφορικής της ΠΑ και λειτουργούν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με σημαντικά επιχειρησιακά οφέλη, και δραστική μείωση του πραγματικού κόστους παραγωγής και διακίνησης των εγγράφων.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας η Πολεμική Αεροπορία θα συνδράμει τόσο υλικοτεχνικά, με την παροχή των εν λόγω συστημάτων, όσο και σε θέματα εκπαίδευσης  και αναγκαίας υποστήριξης με τη διάθεση προσωπικού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στόχος των δύο μερών είναι η έναρξη λειτουργίας των συστημάτων στο ΥΠΕΣ  την 1η  Φεβρουαρίου 2018.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι από 01 Φεβ 2016 όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Στρατιωτικής Αλληλογραφίας «ΙΡΙΔΑ», έχουν διακινηθεί μέχρι σήμερα περί τα 351.098 έγγραφα, 1.315.554 αρχεία όγκου 258.37 GB και έχουν ανατεθεί περισσότερες από 2.700.000 εργασίες με μέσο όρο αναζητήσεων χρηστών στο σύστημα 580hits/min.

Κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας του, η εξοικονόμηση κόστους  που έχει σημειωθεί από τις εκτυπώσεις για το σύνολο των χρηστών ανέρχεται σε 50.000€/ μήνα, ήτοι σε όλο το διάστημα χρήσης της εφαρμογής υπολογίζεται ότι έχει παρουσιαστεί εξοικονόμηση άνω του 1.000.000€.

Πέραν των ανωτέρω σημειώνεται ότι με τη χρήση του συστήματος ΙΡΙΔΑ έχουν διασυνδεθεί όλες οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας με συνέπεια την άμεση ενημέρωση και διανομή εγγράφων που δύναται να διακινηθούν μέσω του συστήματος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});