Δαβάκης: Η κυβέρνηση επιτίθεται στον οικογενειακό θεσμό

Δαβάκης:  Η κυβέρνηση επιτίθεται στον οικογενειακό θεσμό - Τι είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Δαβάκης:  Η κυβέρνηση επιτίθεται στον οικογενειακό θεσμό
Την επίθεση της κυβέρνησης στον οικογενειακό θεσμό μέσω των περικοπών στα επιδόματα τέκνων αλλά και στις συντάξεις χηρείας, κατήγγειλε στην Βουλή ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων η οποία θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα των όσων προβλέπονται στο άρθρο 214 είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά μέτρων όπως οι περικοπές στις Συντάξεις Χηρείας με τα οποία η κυβέρνηση επιτίθεται στον οικογενειακό θεσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Επίδομα τέκνων: Πόσα χάνουν οι στρατιωτικοί - ΠΙΝΑΚΑΣ

Με την επέκταση δε των πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος της πολιτικής υπερφορολόγισης η οποία στραγγαλίζει η μέση ελληνική οικογένεια.


Θυμάμαι με νοσταλγία τα χειροκροτήματα αλλά και τις οραματικές ομιλίες των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεώς σας τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου όλοι σας ξεδιπλώνατε τις λευτεριάς - για να παραφράσω του ποιητή τα λόγια - της λευτεριάς τις σημαίες στον αέρα και τις σημαίες της επανάστασης στον αέρα, τις οποίες τώρα αυτές τις ημέρες τις έχετε διπλώσει κρυφά, τις έχετε βάλει κάτω απο τη μασχάλη, και λυπάμαι που θα οτ πω, τις έχετε ξεχάσει, αν δεν τις έχετε ατιμάσει... ιδεολογικά τουλάχιστον.


Δείτε τι άλλα είπε: