Αεροπόρος "τα βρόντηξε" και διαπρέπει στο εξωτερικό! Ποιος είναι

Αεροπόρος "τα βρόντηξε" και διαπρέπει στο εξωτερικό! Ποιος είναι και τι λέει για την απόφασή του

Αεροπόρος "τα βρόντηξε" και διαπρέπει στο εξωτερικό! Ποιος είναιΟ  Ηλίας Λάππας κατάγεται από μια (τι άλλο;) πολύτεκνη οικογένεια της Βερδικούσιας. Σαν μαθητής Λυκείου έδωσε πανελλαδικές και για 14 συνεχόμενα χρόνια ήταν στην Πολεμική Αεροπορία.

 «Όμως κουράστηκα. Κάτι οι μειώσεις των μισθών, κάτι το γεγονός πως δεν υπήρχαν οι ευκαιρίες που θα θέλαμε. Πολλές λάθος αποφάσεις από την ηγεσία και όλα έδειχναν πως δεν υπάρχει μέλλον. Μιζέρια…».

Κι έτσι ένα ωραίο πρωινό δηλώνει παραίτηση. Αφήνει τη σιγουριά και επιλέγει να ρισκάρει λίγο. Πηγαίνει στη Μεγάλη Βρετανία και εκεί πλέον διδάσκει αεροναυπηγική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας.


Πριν λίγο διάστημα πήρε τηλέφωνο τον Σταύρο Θεοδωράκη και του έδωσε ραντεβού στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

«Έλα να σου δείξω πώς η χώρα μας μπορεί να αναπτύξει μια νέα επιχειρηματικότητα γύρω από την εκπαίδευση των νέων πιλότων» του είπε, εξηγώντας του τις ευκαιρίες βάσει αριθμών, τη δυναμική της Ελλάδας, τις ιδανικές καιρικές συνθήκες και τη ζήτηση από το εξωτερικό με τον Έλληνα πολιτικό να εντυπωσιάζεται.

Ένα ωραίο πρωινό δηλώνει παραίτηση. Αφήνει τη σιγουριά και επιλέγει να ρισκάρει λίγο. Πηγαίνει στη Μεγάλη Βρετανία και εκεί πλέον διδάσκει αεροναυπηγική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας.


Βρίσκεται εκεί τα τελευταία τρία χρόνια και όπως υπογραμμίζει τα βρήκε ακόμα καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε. Είδε, ερεύνησε, συζήτησε, μίλησε, διάβασε και έκανε συγκρίσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή: www.eleftheria.gr