Τορπίλη για το νέο Μισθολόγιο από το ΥΠΕΘΑ! Τι ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ – Τι σημαίνει το νέο αίτημα του υπουργείου εθνικής άμυνας για τους μισθούς

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αδιέξοδο φαίνεται να έχει προκύψει με το νέο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας και την αναδρομική του εφαρμογή.

Ο νόμος που ψηφίστηκε με αυτό που όλοι αποκαλούμε “4ο Μνημόνιο” προβλέπει ένα νέο σύστημα για τις αμοιβές των στρατιωτικών και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, το οποίο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται “Δώρο” Χριστουγέννων: ΗΕΕ θα πάρουν οι στρατιωτικοί

Ωστόσο, τόσους μήνες μετά, το νέο ειδικό μισθολόγιο δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς η κυβέρνηση που το ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, δεν ήταν προετοιμασμένη να εφαρμόσει το μισθολόγιο που έφερε!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Γιάννης Αντωνιάδης, Οικονομικός Σύμβουλος των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά με έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών να αλλάξει κατά ένα χρόνο η ημερομηνία εφαρμογής!

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο staratalogia, ο κ. Αντωνιάδης έγραψε σχετικά:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εστάλη έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (29/11/2017), με το οποίο ζητείται ανάληψη ενεργειών για τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών του ν.4472/17 και έναρξη ισχύος αυτού από 1-1-2018…

Προφανώς λοιπόν και μετά από αυτή την εξέλιξη, είχαν απόλυτη βάση οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες μας και οι «επί χάρτου» υπολογισμοί μας, σύμφωνα με τους οποίους και ένεκα της αναδρομικότητας του νέου μισθολογίου από 1-1-2017, τα στελέχη λόγω των αυξημένων κρατήσεων και εισφορών, θα καλούντο αφενός να πληρώσουν μεγάλα ποσά σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις και αφετέρου θα διαπίστωναν μειώσεις σε ορισμένα μισθολογικά κλιμάκια…

Εν αναμονή…

Γ. Αντωνιάδης

ΥΓ: Το δεδομένο και μόνο σίγουρο που θα ισχύσει με την έκδοση της μισθοδοσίας του επόμενου μήνα, είναι πως αυτή θα «τρέξει» με το νέο νόμο-μισθολόγιο, αλλά χωρίς αναδρομικότητα από 1-1-2017… για να κάνουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία