Στρατηγός Κωσταράκος: Για ποιον Έλληνα διοικητή δήλωσε υπερήφανος

Στρατηγός Κωσταράκος: Για ποιον Έλληνα διοικητή δήλωσε υπερήφανος και γιατί - Τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στρατηγός Κωσταράκος: Για ποιον Έλληνα διοικητή δήλωσε υπερήφανοςΕξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση που έκανε ο Διοικητής της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ και Διοικητής του Ευρωπαϊκού Σχηματισμού Μάχης HELBROC Ταξίαρχος Πάρης Καπραβέλος στην Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρουσίαση αφορούσε την πρόσφατη άσκηση ΤΑΛΩΣ που έγινε στην περιοχή του Κιλκίς και από όσο μαθαίνουμε περιλάμβανε ακόμα και  Video με λήψεις από drone για να είναι ευδιάκριτες οι επιχειρήσεις.

Οι εντυπώσεις όλων ήταν εξαιρετικές, κι έτσι ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγός Κωσταράκος έδωσε τα εύσημα στον Ταξίαρχο, μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media.


Δείτε τι έγραψε:

Πάρης Καπραβέλος
Ο Διοικητής της 71 Ταξιαρχίας Πάρης Καπραβέλος με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΦ Α. Μαρκίδη 


Ο σχηματισμός Μάχης HELBROC


Ο Βαλκανικός Σχηματισμός Μάχης (HELBROC) είναι κοινός σχηματισμός μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ελλάδας.

Αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, από τις ονομασίες των οποίων προκύπτει το ακρωνύμιο HELBROC.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης περιόδου αναμονής, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το 2014, στο Βαλκανικό Σχηματισμό Μάχης προσχώρησε η Ουκρανία. Από φέτος συμμετέχει με την ιδιότητα του παρατηρητή και η Σερβία, η οποία σύντομα αναμένεται να γίνει πλήρες μέλος.