Ενώσεις αποστράτων, αναδρομικά ενστόλων
Σοκ! Οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων συνεχίζουν τον εμφύλιο! Μιλούν για “προσκύνημα”  στο Γράμμο και στο Βίτσι και καταθέτουν στεφάνια με τη Χρυσή Αυγή!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Προσκυνηματικές εκδρομές” στο Γράμμο και στο Βίτσι για την συνέχιση του των ιδεών του εμφύλιου διοργανώνει η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ σε μια ομιλία του – υπόδειγμα ρητορικής μίσους, στο πλαίσιο μνημοσύνου για τα “Δεκεμβριανά”.

Τα “Δεκεμβριανά” ξεκίνησαν στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου του 1944 και θεωρούνται από πολλούς η απαρχή του εμφυλίου.

Από τη μία οι δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, από την άλλοι οι κυβερνητικές και οι βρετανικές δυνάμεις συγκρούστηκαν στο κέντρο της Αθήνας με διακύβευμα την “επιβίωση της αστικής δημοκρατίας”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κι ενώ ο εμφύλιος έχει λήξει αφήνοντας μεγάλες πληγές στην Ελλάδα, κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον εμφύλιο διχασμό, προφανώς ακολουθώντας τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”.

Το θέμα βέβαια είναι όταν οι θεσμικοί φορείς, οι οποίοι ζουν με κρατικά κονδύλια επιδίδονται σε ρητορική μίσους, αν υπάρχουν ή όχι επιπτώσεις.

Η ομιλία του προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Βασίλη Ροζή, φροντίζει κυριολεκτικά να συντηρεί τον εθνικό διχασμό. 

Αν βέβαια ήταν απλά προσωπικές του απόψεις και τις εξέφραζε σε κάποιο καφενείο, θα ήταν πολύ διαφορετικά, από το γεγονός ότι εκφώνησε αυτή την ομιλία, εκπροσωπώντας τους απόστρατους αξιωματικούς όλης της χώρας

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η ομιλία του προέδρου της ΕΑΑΣ

Αιδεσιμότατοι, κ. εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συνδέσμων, Οργανώσεων κ. Πρόεδρε του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, αγαπητοί συνάδελφοι των Ε.Δ. και των Σ.Α., κυρίες και κύριοι, σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. την οποία έχω τη τιμή να εκπροσωπώ, καθώς και τη ρητή διαβεβαίωση της ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, όσο υπάρχουμε, να συμμετέχουμε στη σεμνή αυτή τελετή και όπου αλλού γίνονται και θα διοργανώνουμε ως Ένωση, όπως κάθε έτος άλλωστε, τις Προσκυνηματικές εκδηλώσεις μας στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Τούτο το αναφέρω γιατί από πολλά έτη τώρα καταβάλλεται προσπάθεια απαξίωσης της συμμετοχής μας και οργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών προσάπτοντας μας ως κατηγορία ότι συντηρούμε και αναπαράγουμε γιορτές μίσους. 

Εμείς απαντούμε ότι είμαστε ευλαβικοί προσκυνητές, αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν και θυσιάσθηκαν για τη Πίστη, τη Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Η ιστορική αλήθεια δεν παραγράφεται ούτε πλαστογραφείται. Πολύ δε περισσότερο δε λησμονείται, γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Η Ελλάς με ένδοξο παρελθόν χιλιετιών έχει και μέλλον. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

Μιλώντας τώρα για την μάχη του Συντάγματος Μακρυγιάννη, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι πρόκειται περί αληθινής εποποιίας η οποία φωτίζει την Νεοελληνική Ιστορία, αλλά αποκρύπτεται συστηματικά έτσι ώστε τα παιδιά μας να μην γνωρίσουν ποτέ τι συνέβη εκείνες τις τόσο δύσκολες για τους μαχητές ημέρες.

Συγχρόνως, η μάχη του Συντάγματος Μακρυγιάννη, έχει ιδιάζουσα σημασία για την ιστορία από το γεγονότος ότι, χάρις στην ηρωική αυτή αντίσταση, σώθηκε το ελεύθερο τμήμα της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους και επομένως το ίδιο το Ελληνικό Κράτος από την κυριαρχία του κομμουνισμού.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το Σύνταγμα Μακρυγιάννη ήταν το μόνο σοβαρό εμπόδιο για τα ελασίτικα στίφη, για να εξορμήσουν από τις Στύλους του Ολυμπίου Διός και τους Κήπους του Ζαππείου προς την πλατεία Συντάγματος, που απείχε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα και η κατάληψη της οποίας θα σήμαινε κατάλυση των κυβερνητικών εξουσιών και τη νίκη τους.

Από την 24η Νοεμβρίου την διοίκηση του Συντάγματος ανέλαβε ο συνταγματάρχης Γεώργιος Σαμουήλ, αξιωματικός γενναίος, ικανός και κατεχόμενος από πατριωτικό πάθος και Εθνικά ιδεώδη.

Ο Διοικητής Σαμουήλ και ο αρχηγός πολεμικής αμύνης Αντισυνταγματάρχης Κωστόπουλος, δεν δίστασαν να το διακηρύξουν απερίφραστα προς τους άνδρες τους λίγες ώρες πριν την έναρξη της ελασίτικης επίθεσης με τα παρακάτω λόγια.

«Πάρετέ το απόφασιν, είμεθα όλοι μελλοθάνατοι. Βάλετέ το καλά εις τον νουν σας, ότι μόνον η νίκη θα σώση και την Ελλάδα και ημάς τους ίδιους. Ας αποθάνωμεν τουλάχιστον όχι από τας μαχαίρας των αναρχικών, αλλ’ επί του πεδίου της μάχης διά την τιμήν και την ελευθερίαν της Πατρίδος μας!….. ……

Η ανδρειωμένη ψυχή της φυλής μας δεν ελογάριασε τα εκατομμύρια των λογχών του εχθρού, γιατί η παλληκαριά δεν μετριέται με τον πήχυν, ούτε ζυγίζεται. Δημιουργεί, εξυψώνει και επιτυγχάνει θαύματα. Ο εχθρός δεν πρέπει να καταλάβη το οχυρόν μας. «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ» αυτό θα είναι το σύνθημά μας, αυταί αι λέξεις πρέπει να σας εμπνέουν και να σας καθοδηγούν».

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ» ανέκραξαν όλοι οι αξιωματικοί ως μία φωνή, και δοθέντος αμέσως του συνθήματος του συναγερμού έτρεξαν με ενθουσιασμό και με την απόφαση πάσης θυσίας για τη νίκη, στις θέσεις τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στις δραματικές ημέρες που ακολούθησαν οι άντρες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη μάχονται με τρόπο ανάλογο των τελευταίων ¨Θερμοπυλομάχων¨ ενάντια στους κομμουνιστές και όχι μόνο άντεξαν αλλά νίκησαν.

Οι Επιχειρήσεις εκκαθάρισης των συνοικιών της Αθήνας από τους ελασίτικους θύλακες συνεχίσθηκαν όλο το Δεκέμβριο και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 1945.

Η αποτελεσματική άμυνα του Συντάγματος του Μακρυγιάννη αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες της αποσοβήσεως καταλήψεως της Ελληνικής πρωτεύουσας από τα επαναστατημένα ελασιτικά στοιχεία και κατά λογική συνέπεια, της εγκαθιδρύσεως εαμικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Αυθόρμητα λοιπόν και αβίαστα, η Ελληνική συνείδηση κατέταξε τούς μαχητές του Συντάγματος Μακρυγιάννη μεταξύ των ηρώων της ελευθερίας και έγραψε τα γεγονότα των ημερών εκείνων στις σελίδες εκ των λαμπρότερων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Πρόκειται περί μιας εποποιίας αντάξιας των παραδόσεων του Ελληνικού Έθνους.

Τιμή και δόξα στους υπερασπιστές του Συντάγματος Μακρυγιάννη, αιωνία η μνήμη τους, όπως και η ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ποιοι παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στέφανα

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, μαζί με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και των …βασιλοφρόνων!

Αναλυτικά, στο μνημόσυνο για τα Δεκεμβριανά κατέθεσαν στέφανα οι:

1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας
2) Επιζώντες Αγωνιστές του Μακρυγιάννη
3)  Λαϊκός Σύνδεσμος ‘ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’
4)  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
5) Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού
6) Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας
7) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και      Σωμάτων Ασφαλείας
8) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Ριμινιτών – Ιερολοχιτών
9) Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της πρώην Αστυνομίας       Πόλεων
10) Οικογένεια Υποστράτηγου Κων/νου Κωστοπούλου
11) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Σύνδεσμος Βασιλοφρόνων Ελλάδος)
12) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
13)  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής         Οργανώσεως «Χ»
14) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων πρώην Αστυνομίας Πόλεων
15) Ένωση Αποστράτων Δυτικής Αττικής
16) Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση [ΠΑΟ]
17)  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ       ‘Ναπολέων Ζέρβας’
18) Νεολαία  ‘ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ’ ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ
19) Εφημερίδα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ’
20) Για το ‘ΕΘΝΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ’
21) ‘’Εθνική Αλληλεγγύη’’
22) Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944
23) Λέσχη Καταδρομών


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});