Σε Κάλυμνο - Ίμια (;) ο Καμμένος - Επίσκεψη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Σε Κάλυμνο - Ίμια (;) ο Καμμένος - Επίσκεψη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις προγραμματίζει ο ΥΕΘΑ 
Σε Κάλυμνο - Ίμια (;) ο Καμμένος - Επίσκεψη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις


Την ώρα που η ένταση με την Τουρκία αυξάνεται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προετοιμάζει δυναμική απάντηση με την παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκονται τα Ίμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που είναι "persona non grata" για την Τουρκία ετοιμάζει επίσκεψη στην περιοχή που αυξάνεται η ένταση, για να εμψυχώσει με την παρουσία του τους κατοίκους.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα Θεοφάνεια τις 6 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου  να συμμετάσχει στον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr για την επίσκεψη έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ενώ το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει γίνει γνωστό.


Σίγουρα η επίσκεψη αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, μετά τις προκλητικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου βουλευτή Οζτούρκ Γιλμάζ, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της γείτονος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ένταση στην περιοχή των Ιμίων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς είναι η εποχή του ψαρέματος της τσιπούρας και οι εντάσεις ανάμεσα στους ψαράδες των δυο χωρών, για τις περιοχές του ψαρέματος, συχνά εξελίσσονται σε επεισόδια με τη συμμετοχή σκαφών της ακτοφυλακής.


Ένα τέτοιο επεισόδιο είχαμε σήμερα, όπου Έλληνας ψαράς κατήγγειλε ότι το σκάφος του εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις λεπτομέρειες: ΙΜΙΑ: Ψαράς καταγγέλλει ότι τον εμβόλισε τουρκική ακταιωρός

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την παρουσία του στην Κάλυμνο και στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, θα επιδιώξει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους γείτονες.

Με πληροφορίες από το www.aegeanews.gr