ΟΗΕ: Εξετάζεται ψήφισμα κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από ΗΠΑ

ΟΗΕ: Εξετάζεται ψήφισμα κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από ΗΠΑ - Θα ζητά από τις ΗΠΑ να «ακυρώσουν» την απόφασή τους.

ΟΗΕ: Εξετάζεται ψήφισμα κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από ΗΠΑ


Ένα σχέδιο ψηφίσματος κατά της αναγνώρισης από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προετοιμάζεται στον ΟΗΕ με στόχο να καταδειχθεί η απομόνωση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές των Παλαιστινίων, χωρών της Δύσης και αραβικών κρατών.

Μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ουάσιγκτον, στενή σύμμαχος του Ισραήλ, έχει δικαίωμα άσκησης βέτο σε κάθε σχέδιο ψηφίσματος που τίθεται σε ψηφοφορία και έχει καταφύγει σε αυτό το μέτρο πολλάκις κατά το παρελθόν.

«Το σημαντικό είναι να λάβουμε την υποστήριξη των 14 εκ των 15 κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας» σε αυτό το κείμενο, υπογράμμισε παλαιστινιακή διπλωματική πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.


Την περασμένη Παρασκευή, οι ΗΠΑ βρέθηκαν τελείως απομονωμένες στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που συγκλήθηκε μετά την ανακοίνωση Τραμπ περί μονομερούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επέκριναν την απόφαση.

Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, που έχει καθεστώς παρατηρητή, είπε ότι το κείμενο του ψηφίσματος που εξετάζεται θα ζητά από τις ΗΠΑ να «ακυρώσουν» την απόφασή τους.

Πηγή: www.parapolitika.gr