Νέο Μισθολόγιο: Ποιοι πήραν σημειώματα αποδοχών και τι λένε – Ποιων τα σημειώματα έχουν λάθη και τι ζητούν να γίνει

Νέο Μισθολόγιο: Ποιοι πήραν σημειώματα αποδοχών και τι λένε

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το 2018 ξεκίνησε ήδη με τα σημειώματα αποδοχών για την συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων και για μια ένα ποσοστό στρατιωτικών.

Από προχθές έχουν ήδη λάβει τα ενημερωτικά σημειώματα με τις νέες αποδοχές τους όσοι υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία που ανήκει στον Στρατό Ξηράς ακόμα δεν έχει δει τα σημειώματα. Κι ενώ την Παρασκευή αναμένεται να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σήμερα έλαβαν και τα σημειώματα αποδοχών οι αστυνομικοί, και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΕΜΠΤΗΣ: Νέο Μισθολόγιο: Σημειώματα αποδοχών και στον Στρατό

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ στα σημειώματα “κυριαρχούν έντονα η προσωπική διαφορά που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των συναδέλφων μας, αλλά και λάθη, τα οποία δυστυχώς είναι αρκετά”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, αναρτήθηκαν τα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών με βάση τις νέες επαίσχυντες μισθολογικές διατάξεις, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο και η ενεστώσα πολιτική κατάσταση, ένα επιπλέον κομμάτι στο πάζλ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις που δημιούργησαν «επιτυχώς» οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μας, εντός και εκτός Βουλής, από την πρώτη μέρα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημά μας για απόσυρση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ κάποιοι παράλληλα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν είναι «ελέφαντες»!!

Επτά (7) μήνες αργότερα και μετά από έντονο πολιτικό παρασκήνιο, με τροπολογίες που προωθήθηκαν στη Βουλή και με άλλες που δεν έφτασαν ποτέ, με Υπουργικές αποφάσεις που υπεγράφησαν και με άλλες που εκκρεμούν ακόμα, με ωριμάνσεις που δόθηκαν πέρα και πάνω από την υφιστάμενη νομοθεσία, διαπιστώνουμε όλοι, αυτά που η Ομοσπονδία μας πρώτη είχε καταγγείλει, αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις αδικίες του νέου μισθολογίου και κυρίως με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στο νέο μισθολόγιο, όπως επισημαίνουμε και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κυριαρχούν έντονα η προσωπική διαφορά που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των συναδέλφων μας, αλλά και λάθη, τα οποία δυστυχώς είναι αρκετά και αφορούν, τόσο τις αποδοχές του προσωπικού, όσο και τις κρατήσεις αυτού. Ειδικότερα δε, παρατηρείται η μη εφαρμογή της νέας απόφασης του Ταμείου μας από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου, αναφορικά με τα νέα μειωμένα ποσοστά κρατήσεων, ενώ είχαν παρουσιαστεί αναλυτικά τον προηγούμενο μήνα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας (11/2017), αλλά και αναρτήθηκαν εγκαίρως στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αναφορικά με τα προαναφερόμενα λάθη, αλλά και με τη μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους δικαιούχους, σας γνωρίζουμε ότι, ήδη έχουν καταγγελθεί αυτά από την πλευρά μας στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο μας ενημέρωσε ότι, σε συνέχεια της πρόσφατης ενημερωτικού χαρακτήρα διαταγής του σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, θα συνεκτιμήσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι σχετικές διορθώσεις και συμψηφισμοί.

Η Ομοσπονδία μας, όπως γνωρίζετε, έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας και του νέου μισθολογίου.

Με τον συνδικαλιστικό μας αγώνα θα αποκρούσουμε κάθε αδικία εις βάρος των συναδέλφων μας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο εμπαιγμός δεν θα περάσει, το δίκαιο θα νικήσει!!

Οι δικές σας παρατηρήσεις

Αν έχετε λάβει το σημείωμα για τις νέες αποδοχές σας, μπορείτε να μας στείλετε τα σχόλιά σας για να τα δημοσιεύσουμε, μέσω της φόρμας που ακολουθεί.
Πείτε μας τον βαθμό σας, τα χρόνια υπηρεσία σας και εάν έχετε λάβει αύξηση ή μείωση στις αποδοχές σας ή εάν έχετε εντοπίσει κάποια λάθη.
[contact-form]


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις Χηρείας: Ο Σύλλογος ΑΞΙΑ μοιράζει χριστουγεννιάτικες ευχές
Επόμενο άρθροΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΪΟΒΑ: “Πέρασαν” από το ΚΥΣΕΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).