Λιγότεροι αστυνομικοί στο Λονδίνο την Πρωτοχρονιά, παρά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο το 2017 

Λιγότεροι αστυνομικοί στο Λονδίνο την Πρωτοχρονιά

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Παρά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο το 2017 μειώνεται ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να εγγυηθούν την ασφάλεια όσων γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στις όχθες του Τάμεση.

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, στις όχθες του Τάμεση, για να υποδεχθούν τα μεσάνυχτα με ένα σόου πυροτεχνημάτων το νέο έτος. Λόγω τρομοκρατικής απειλής η βρετανική αστυνομία έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2017 πραγματοποιήθηκαν στην Βρετανία πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις, τέσσερις από τις οποίες στο Λονδίνο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατίας τη χρονιά που κλείνει είναι 36 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

Παρά το γεγονός ότι η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι φέτος θα υπάρχουν λιγότεροι αστυνομικοί στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας από τους 3.000 την Πρωτοχρονιά του 2016, ο εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας Νικ Άλντγουορθ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δυνάμεις αρκούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια του κόσμου που θα βρεθεί αύριο βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου:

«Όσοι έρθουν στις όχθες του Τάμεση για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου θα δουν αστυνομικούς ένστολούς ή με πολιτικά, θα δουν προσωπικό ασφαλείας, αλλά και τοποθετημένα φυσικά εμπόδια. Δεν θα δουν ωστόσο ένα σημαντικό αριθμό ατόμων που εργάζονται “αόρατα” από κοινού με τις αστυνομικές δυνάμεις για να εγγυηθούν την ασφάλεια του κόσμου».

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή www.dw.com

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});