Κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση των δύο Σκοπιανών στρατιωτικών

Κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση των δύο στρατιωτικών της ΠΓΔΜ - Είχαν συλληφθεί με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Κεκλεισμένων των θυρών, η υπόθεση των δύο Σκοπιανών στρατιωτικώνΚεκλεισμένων των θυρών το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την έκδοση ή μη, δυο στρατιωτικών της ΠΓΔΜ στη χώρα τους, η οποία τους κατηγορεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί κυβέρνησης Γκρουέφκσι.

Η υπόθεση ξεκίνησε να συζητείται σήμερα (Τετάρτη), αλλά διακόπηκε για την ερχόμενη Τετάρτη στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που συνεδριάζει υπό την πρόεδρο Εφετών Καλιρρόη Χειμαριού.

Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι στον 3ο όροφο του δικαστικού μεγάρου της συμπρωτεύουσας και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε εις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο στρατιωτικών, επικαλούμενος λόγους προστασίας των εκζητούμενων.


«Το αγαθό της προστασίας τους είναι υπέρτερο της δημοσιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι εντολείς του κινδυνεύουν με απειλές και διώξεις στην πατρίδα τους. Νωρίτερα, εντός του ακροατηρίου πάντως, εντοπίστηκε η παρουσία Αλβανόφωνου «δημοσιογράφου», η παρουσία του οποίου φαίνεται πως δεν ήταν επιθυμητή από τους εκζητουμενους.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι πως οι εφέτες συντάχθηκαν με το αίτημα του συνηγόρου αλλά και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ευάγγελου Μπακέλα, που εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα «εφόσον το ζητούν οι ίδιοι εκζητούμενοι» παρότι, όπως ανέφερε, η συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι δημόσια.

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή: www.efsyn.gr