Καστοριά - Φυλάκιο Διποταμιάς: Τα πρώτα κάλαντα του 2017!

Καστοριά: Τα πρώτα κάλαντα του 2017, μας έρχονται από το ακριτικό φυλάκιο Διποταμιάς - Οι στρατιώτες είπαν τα κάλαντα στον δεσπότη που τους επισκέφθηκε

Καστοριά - Φυλάκιο Διποταμιάς: Τα πρώτα κάλαντα του 2017!Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ επισκέφθηκε το συνοριακό Φυλάκιο της Διποταμίας, όπου μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με τον διοικητή του 15ου Σ/Π Συνταγματάρχη Χρήστο Σιόρεντα, τα στελέχη και τους οπλίτες του Φυλακίου, ακολούθησε μία μικρή δεξίωση.

Κεντρικό σημείο της όμορφης αυτής ποιμαντικής επίσκεψης ήταν η απόδοση των Χριστουγεννιάτικων Καλάντων εκ μέρους των μελών του Φυλακίου και η ευχαριστήριος αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.

Αυτό που τόνισε ο ακρίτας Ποιμενάρχης προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του Φυλακίου, είναι η μεγάλη αξία που έχει η αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα.

Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση, ο ελληνικός στρατός είναι ίσως ο μόνος στρατός στον κόσμο που δεν παραχωρεί σπιθαμή ελληνικής γης στον εχθρό, διότι το χώμα της πατρίδος μας, είναι σπαρμένο με κόκκαλα και ποτισμένο με αίμα των προγόνων μας.