Καμμένος εναντίον Αστυνομικών και ΥΠΡΟΠΟ για το μισθολόγιο! Τι είπε ο ΥΕΘΑ και έχει ανάψει φωτιές στον Νίκο Τόσκα

Καμμένος εναντίον Αστυνομικών και ΥΠΡΟΠΟ για το μισθολόγιο!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αίσθηση προκάλεσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η σύνθεση διαφορετικών πραγμάτων και εννοιών που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για να καταλήξει να κάνει επίθεση στον πρόσφατα επανεκλεγμένο με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, και κατά συνέπεια σε όλους τους αστυνομικούς που εκπροσωπεί.

Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι ανίκανη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να λάβει μέτρα υπέρ του προσωπικού και κάλεσε τους αστυνομικούς να σταθούν στο πλάι του υπουργείου Άμυνας “γιατί εδώ είναι ένας πολύ μεγαλύτερος μηχανισμός από ο,τι το προστασίας του Πολίτη. Έχουμε δυνατότητες διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τις οικονομικές μας υπηρεσίες. “.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Παίρνοντας στοιχεία από διάφορα πράγματα που συνέβησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ο κ. Καμμένος παρουσίασε μια “σύνθεση” προκειμένου να πείσει ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί χάλασαν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που ετοίμαζε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σώματα Ασφαλείας ενωμένα κατά Καμμένου για το μισθολόγιο!

Βέβαια, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, αλλά και ο διευθυντής των οικονομικών στρατηγός Πρασσάκης, οι ρυθμίσεις που είχαν προτείνει ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1/1/2018, απορρίφθηκαν τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και από το υπουργείο Οικονομικών! 

Αλλά τελικά κατάφερε  να παρουσιάσει ότι γι αυτό φταίνε οι αστυνομικοί!

Δείτε τι τον ρώτησαν, τι απάντησε και διαβάστε την επεξήγηση για τα κομμάτια που συνέθεσαν το “παζλ” της δήλωσης στη συνέχεια

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημοσιογράφος: Σε ο,τι αφορά την αναδρομικότητα των εισφορών από το νέο μισθολόγιο, είχατε καταθέσει και μια τροπολογία στις αρχές του μήνα, που προέβλεπε ότι από 1/1/2017 δεν θα ισχύει η αναδρομικότητα. Είχατε πει μάλιστα ότι υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για αυτό το ζήτημα.Επεξήγηση: Η ερώτηση είναι συγκεχυμένη και αφορά δυο διαφορετικά πράγματα, τα οποία παρουσιάζονται ως ένα, αλλά δεν είναι. Το πρώτο αφορά τροπολογία που κατατέθηκε και ρυθμίζει θέματα εισφορών για το νέο μισθολόγιο.

Το δεύτερο, αφορά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου, η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι η 1η Ιανουαρίου 2017, αλλά το ΥΠΕΘΑ πρότεινε να αρχίσει η ισχύς από 1/1/208 χωρίς να καταθέσει σχετική τροπολογία. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Οικονομικών. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε ΕΔΩ  Τι κινδύνους κρύβει η επιδίωξη του ΥΕΘΑ να μετατεθεί η ισχύς του νόμου από 1/1/2018


Καμμένος: Έγινε μεγάλη προσπάθεια και τους πιέσαμε πάρα πολύ για να μην υπάρχει το αναδρομικό. Αλλά θα σας τα πει καλύτερα ο κ. Πρασάκης. Δεν είμαι ειδικός στα θέματα τα μισθολογικά(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πρασσάκης: Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές με το υπουργείο Οικονομικών. Δεν ευδοκίμησαν όμως γιατί υπήρχαν αντιδράσεις και από τα άλλα τα υπουργεία, γιατί το ειδικό μισθολόγιο δεν εφαρμόζεται μόνο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά εφαρμόζεται και στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Οικονομικών. Πιστεύω ότι γίνονται ενέργειες για να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις.

Επεξήγηση: Ο στρατηγός Πρασσάκης αναφέρεται στην πρόταση (όχι τροπολογία) που κατέθεσε το ΥΠΕΘΑ και ζητούσε να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης του μισθολογίου τον Ιανουάριο του 2018.

Αποκαλύπτει ότι δεν προχώρησε, επειδή υπήρχαν αντιδράσεις από τα άλλα υπουργεία, καθώς και από το υπουργείο Οικονομικών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καμμένος: Επειδή το λέει ευγενικά ο στρατηγός να σας πω εγώ τι έγινε. Εμείς όπως ξέρετε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είχαμε πάρει κάποια μέτρα. Και μάλιστα είχαμε ετοιμάσει και τους πίνακες, είχαμε βρει τους πόρους, τα πάντα.
Δυστυχώς κάποιοι συνδικαλιστές εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, θεώρησαν ότι για να κάνουν την πολιτική τους προβολή και για να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές στη Μάνη, θα πρέπει να καρφώσουν τα στελέχη των Εόπλων Δυνάμεων.
Αναφέρομαι στον πρόεδρο των Αστυνομικών, ο οποίος είχε έρθει εδώ μαζί με το σωματείο, του ζήτησα να τους βοηθήσουμε και να πάμε όλοι μαζί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, να ετοιμάσουμε εμείς από εδώ όλους τους απαραίτητους πίνακες μαζί με τον Στρατηγό. Πήγαμε στον Στρατηγό, μιλήσαμε για να συμπεριληφθούν και αυτοί σε αυτά τα οποία κάνουμε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντί να το δεχθούν αυτό, οι λιμενικοί το δέχθηκαν αυτό, οφείλω να πω ότι οι λιμενικοί το δέχθηκαν, βγήκαν έξω από τη συνάντηση που κάναμε, που δεν έκανα τη συνάντηση σαν υπουργός άμυνας αλλά και σαν αρχηγός κόμματος, και με καταγγείλανε!

Επεξήγηση: ο ΥΕΘΑ αναφέρεται πιθανώς σε συνάντηση που έγινε το 2016 , τότε που ψηφίστηκε το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, περίπου δέκα μήνες πριν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νέο ειδικό μισθολόγιο. Σε εκείνη την συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ΠΟΑΣΥ έιχε καταγγείλει τον ΥΕΘΑ για τα ισοδύναμα που υποστήριζε ότι είχε και θα μπορούσαν να γλιτώσουν τα στελέχη από το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Τελικά χρήματα δεν βρέθηκαν, από όλα τα υπουργεία, το πάγωμα ψηφίστηκε το 2016 και η ισχύς του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καμμένος: Ήθελε ο κύριος αυτός παρότι με όλα τα στελέχη έχω άριστες σχέσεις και διαχρονικά ήμουν ο εισηγητής του συνδικαλισμού στην Αστυνομία, αποφάσισε ότι θα πρέπει να παίξει το προσωπικό του παιχνίδι για να είναι υποψήφιος στη Λακωνία στις επόμενες εκλογές. Και διαχώρησε την αστυνομία, με δική του απόφαση, από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και έχασαν αρκετά οι αστυνομικοί από αυτό το διαχωρισμό. 

Καμμένος: Γιατί; Γιατί εδώ είναι ένας πολύ μεγαλύτερος μηχανισμός από ο,τι το προστασίας του Πολίτη. Έχουμε δυνατότητες διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τις οικονομικές μας υπηρεσίες. Και αντί να έρθουν δίπλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τα στελέχη της Αστυνομίας, και του Λιμενικού Σώματος να έχουν μια κοινή μοίρα και να εξαρτώνται από το μισθολόγιο του υπουργείου, θεώρησαν καλό χρονιάρες μέρες να βγουν και να καρφώσουν τους συναδέλφους τους, του υπουργείου εθνικής άμυνας που είχαμε καταφέρει να προχωρήσουμε ακριβώς αυτό. Και είπανε ότι αφού ψόφησε το δικό μου κοκόρι πρέπει να ψοφήσει και του γείτονα. Αυτό ας το καταλάβουν όμως, και θέλω να το καταλάβουν και οι αστυνομικοί, όχι οι συνδικαλιστές, Ποιο ρόλο παίξανε οι συνδικαλιστές τους απέναντι στα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επεξήγηση:  Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρά το νόμο που ψηφίστηκε το 2016 για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, έδωσε πριν λίγους μήνες στον Στρατό Ξηράς κάποιες μισθολογικές ωριμάνσεις.

Διαβάστε σχετικά το αποκλειστικό δημοσίευμα του Armyvoice.gr: Νέο Μισθολόγιο: Τι έκπληξη είχε ο μισθός Δεκεμβρίου και τι αντιδράσεις φέρνει

Αντιδρώντας η ΠΟΑΣΥ με σχετική ανακοίνωσή της, κατήγγειλε ως παράνομη την πράξη του ΥΠΕΘΑ και ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση των Αστυνομικών με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βέβαιο είναι ότι οι δηλώσεις του κ. ΥΕΘΑ θα φέρουν αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και από τους Αστυνομικούς!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία