Ιαπωνία: Παράθυρο αμερικανικού ελικοπτέρου έπεσε σε αυλή σχολείου!

Ιαπωνία: Παράθυρο αμερικανικού ελικοπτέρου έπεσε σε αυλή σχολείου - Τραυματίστηκε ελαφρά ένας μαθητής

Ιαπωνία: Παράθυρο αμερικανικού ελικοπτέρου έπεσε σε αυλή σχολείου!


Το παράθυρο ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε ένα σχολείο της Οκινάουα της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας μαθητής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το τμήμα του παραθύρου, το οποίο "προσγειώθηκε" στο γήπεδο του σχολείου, είχε μήκος 90 εκατοστά.

Στη νήσο Οκινάουα εδρεύουν οι περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα και εγκλήματα στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων ως προς την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με το Reuters, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι "αυτού του είδους το περιστατικό προκαλεί ανησυχία όχι μόνο σε όσους βρίσκονται στο σχολείο αλλά και στους κατοίκους της Οκινάουα και δεν πρέπει να συμβεί ξανά".

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι το παράθυρο από ένα από τα ελικόπτερά του έπεσε στο γήπεδο ενός δημοτικού σχολείου κοντά στην αεροπορική βάση των αμερικανών πεζοναυτών Φουτένμα.


"Λαμβάνουμε αυτή την πληροφορία πολύ σοβαρά και ερευνούμε την αιτία αυτού του περιστατικού σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι "πρόκειται για ένα λυπηρό γεγονός και ζητούμε συγγνώμη για όποια ανησυχία προκάλεσε στην κοινότητα".

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή: www.zougla.gr