Η διπλή πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια και την Κύπρο

Η διπλή πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια και την Κύπρο: Πού στοχεύει ο Σουλτάνος

Η διπλή πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια και την ΚύπροΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στην Ελλάδα δίνουμε σημασία στα ασήμαντα πράγματα και προσπερνάμε τα σοβαρά, διότι έχουμε συνηθίσει να ζούμε στον φανταστικό κόσμο μας και να μην αντέχουμε την αλήθεια.

Μπορεί να σταθεί ακίνητη η μισή Ελλάδα μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες για να παρακολουθεί δέκα ανόητους να ανταγωνίζονται για τη φήμη των 15 λεπτών, αλλά δεν δίνει την παραμικρή σημασία για τις καθημερινές προκλήσεις της Τουρκίας στα Ίμια και στην Κύπρο, παρά το γεγονός -και αυτό είναι θετικό- ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιούν τις τουρκικές ενέργειες.

Μπορεί μερικοί να ισχυριστούν ότι ζω σε ένα άλλο κόσμο ή μπορεί να θεωρήσουν πως υπερβάλλω, αλλά προχθές μεταξύ της Κω και της Τουρκίας, δημιουργήθηκε ένα σοβαρότατο περιστατικό εναντίον της ελληνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ήταν προκλητικότατοι και μία πηγή υποστήριξε ότι υπήρξε και ανταλλαγή πληροφοριών. Είναι μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από δεύτερη πηγή, αλλά δεν υπάρχει ούτε και διάψευση.


Στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία αντέδρασε στο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνήσει στην κυπριακή ΑΟΖ για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έστειλε ξανά το Barbaros, και απειλεί ανοικτά μία χώρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι έπραξαν οι εν λόγω οργανισμοί; Μα τίποτα… Περίμενε κανείς ότι θα ίδρωνε το αυτί των γραφειοκρατών του ΟΗΕ και της Ε.Ε. εάν κινδυνεύει ένα μέλος τους. Ούτε συζήτηση. Όσοι ρομαντικοί πιστεύουν σε θαύματα, ας ξυπνήσουν. Ότι και να κάνουν η Τουρκία και ο πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι και ο κ. Γκουτέρες θα βρουν τον τρόπο να τους αθωώσουν.


Το χειρότερο που συμβαίνει με αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς, είναι ότι κατατάσσουν τους εισβολείς και κατακτητές σε «καλούς» και «κακούς». Εάν ασχοληθεί κανείς σοβαρά και επισταμένα με τη συμπεριφορά του ΟΗΕ και της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία και το Ισραήλ, δύο χώρες-κατακτητές, έκπληκτος θα διαπιστώσει ότι οι ανακοινώσεις τους για το Εβραϊκό Κράτος είναι καταθλιπτικές, ενώ για την Τουρκία δεν τρέχει και τίποτα. Και τα Ηνωμένα Έθνη και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να δικαιολογήσουν την τουρκική εισβολή και κατοχή.


Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να προκαλεί στο Αιγαίο και την Κύπρο. Τη δουλειά της κάνει. Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και πως αντιδρούμε όταν στέλνει τα πολεμικά της στα Ίμια και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην Ελλάδα, κατά βάση κρύβουμε τη δράση της Τουρκίας και αυτό είναι μέγα λάθος.
Στην Κύπρο είναι πιο θαρραλέοι.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα mignatiou.com