ΓΕΝ: Επιβεβαιώνει την ΕΔΕ σε αξιωματικό για δημοσίευμα στο Facebook – Νέα τροπή στην υπόθεση – Ενισχύεται η άποψη της δίωξης

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Επιβεβαιώνει το ΓΕΝ το χθεσινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr  για την ΕΔΕ που έχει κινηθεί κατά αξιωματικού για δημοσίευση της γνώμης του στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Καμπάνα – δίωξη σε αξιωματικό για ανάρτηση στο Facebook!

Το δημοσίευμα μας με τίτλο “Καμπάνα – δίωξη σε αξιωματικό για ανάρτηση στο Facebook” είχε χθες ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η ευχάριστη είναι ότι το ΓΕΝ αντέδρασε αμέσως και επιβεβαίωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το δημοσίευμα αξιωματικού σε κοινωνικό δίκτυο, το οποίο όμως εξ’ όσον γνωρίζουμε δεν ήταν σχετικό με την στρατιωτική του ιδιότητα, δεν δημοσιοποιούσε απόρρητες πληροφορίες και δεν εξύβριζε.

 

Η δυσάρεστη έκπληξη είναι ότι γεννήθηκαν πολύ περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντήθηκαν τα οποία ενισχύουν την υπόθεσή μας ότι πρόκειται για δίωξη, παρά το γεγονός ότι το ΓΕΝ υποστηρίζει πως η απόσπαση του αξιωματικού και η διενέργεια της ΕΔΕ που διατάχθηκε την ίδια μέρα, είναι απλά μια σύμπτωση.

Μάλιστα το ΓΕΝ υποστήριξε ότι η απόσπαση πρόκειται για αναβάθμιση, καθώς μόνο τα άξια στελέχη πηγαίνουν να υπηρετήσουν σε αυτή την υπηρεσία.

Γιατί όμως τέτοια βιασύνη; Πόσο χρόνο υπήρχε η υπηρεσιακή ανάγκη που κλήθηκε να καλύψει ο εν λόγω αξιωματικός σε ένα βράδυ;  Ο ίδιος τι λέει για την “αναβάθμισή” του;

Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι πρόκειται για προσπάθεια λογοκρισίας και ποινικοποίηση  απόψεων, σε μια εποχή που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλήθεια τι λένε για αυτή την «καμπάνα», οι συνδικαλιστές που συμπορεύονται πλέον με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου;

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Ερντογάν: Καλό σας ταξίδι κύριε Πρόεδρε
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Άμυνα: Αυτόνομη ή συμπλήρωμα του ΝΑΤΟ;
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).