ΓΕΝ: Επιβεβαιώνει την ΕΔΕ σε αξιωματικό για δημοσίευμα στο Facebook

ΓΕΝ: Επιβεβαιώνει την ΕΔΕ σε αξιωματικό για δημοσίευμα στο Facebook - Νέα τροπή στην υπόθεση - Ενισχύεται η άποψη της δίωξης

ΓΕΝ: Επιβεβαιώνει την ΕΔΕ σε αξιωματικό για δημοσίευμα στο Facebook


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Επιβεβαιώνει το ΓΕΝ το χθεσινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr  για την ΕΔΕ που έχει κινηθεί κατά αξιωματικού για δημοσίευση της γνώμης του στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Καμπάνα - δίωξη σε αξιωματικό για ανάρτηση στο Facebook!


Το δημοσίευμα μας με τίτλο "Καμπάνα - δίωξη σε αξιωματικό για ανάρτηση στο Facebook" είχε χθες ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η ευχάριστη είναι ότι το ΓΕΝ αντέδρασε αμέσως και επιβεβαίωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το δημοσίευμα αξιωματικού σε κοινωνικό δίκτυο, το οποίο όμως εξ’ όσον γνωρίζουμε δεν ήταν σχετικό με την στρατιωτική του ιδιότητα, δεν δημοσιοποιούσε απόρρητες πληροφορίες και δεν εξύβριζε.


Η δυσάρεστη έκπληξη είναι ότι γεννήθηκαν πολύ περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντήθηκαν τα οποία ενισχύουν την υπόθεσή μας ότι πρόκειται για δίωξη, παρά το γεγονός ότι το ΓΕΝ υποστηρίζει πως η απόσπαση του αξιωματικού και η διενέργεια της ΕΔΕ που διατάχθηκε την ίδια μέρα, είναι απλά μια σύμπτωση.

Μάλιστα το ΓΕΝ υποστήριξε ότι η απόσπαση πρόκειται για αναβάθμιση, καθώς μόνο τα άξια στελέχη πηγαίνουν να υπηρετήσουν σε αυτή την υπηρεσία.

Γιατί όμως τέτοια βιασύνη; Πόσο χρόνο υπήρχε η υπηρεσιακή ανάγκη που κλήθηκε να καλύψει ο εν λόγω αξιωματικός σε ένα βράδυ;  Ο ίδιος τι λέει για την "αναβάθμισή" του;Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι πρόκειται για προσπάθεια λογοκρισίας και ποινικοποίηση  απόψεων, σε μια εποχή που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλήθεια τι λένε για αυτή την «καμπάνα», οι συνδικαλιστές που συμπορεύονται πλέον με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου;