Εξώδικο ΠΟΜΕΝΣ στα υπουργεία Εργασίας και Εθνικής Άμυνας! Τι διεκδικούν;

Εξώδικο ΠΟΜΕΝΣ στα υπουργεία Εργασίας και Εθνικής Άμυνας!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εξώδικο στα υπουργεία Εργασία και Εθνικής Άμυνας έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), την Τρίτη 5η Δεκεμβρίου 2017, κατέθεσε δύο εξώδικες διαμαρτυρίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Ομοσπονδία μας διαμαρτυρήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο για την  αδράνεια και την αδιαφορία των δύο Υπουργείων, στην εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού κράτους.

Συγκεκριμένα θέσαμε τα ακόλουθα ζητήματα:

α. Το πρώτο αφορά στη σύνθεση και λειτουργία της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ. Αν και υποβλήθηκαν δύο επιστολές και πραγματοποιήθηκε μία επίσημη συνάντηση, με σκοπό την ανάδειξη των νομικών πλημμελειών επί συγκεκριμένης απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας  κατά παράβαση του νομοθετικού πλαισίου, δεν απάντησε στα αιτήματα και ερωτήματα της Ομοσπονδίας μας, δείχνοντας έτσι απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

β. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην παραχώρηση γραφείων της Ομοσπονδία μας, στο στρατόπεδο Παπάγου, όπως επιτάσσει ο νόμος 4407/2016. Παρά τις δύο επιστολές που στάλθηκαν και τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή των Ελλήνων, καμία ενέργεια δεν έχει ληφθεί έως σήμερα για την ισότιμη αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας μας, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ισονομίας και δημοκρατίας. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σημειωτέον η υπόψη εξώδικη διαμαρτυρία  έχει γνωστοποιηθεί και στον Πρωθυπουργό της χώρας για να τονισθεί ιδιαιτέρως η άνιση μεταχείριση που υφίσταται, σ΄ένα ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι στρατιωτικοί ορκίζονται υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Καλούμε και τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων να πράξουν το ίδιο.

Οι στρατιωτικοί έχουν αξιοπρέπεια, κρίση και μνήμη. Όλοι παρακολουθούν.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλα στα στελέχη των Ε.Δ. με την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους, σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης αλλά δεν θα ανεχθεί και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, σε προσπάθειες φίμωσης και επιβολής φωτογραφικών ρυθμίσεων για τον έλεγχο της εκπροσώπησης των στρατιωτικών. 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});