Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλκιβιάδης Στεφανής: Δυο ξένοι στο ίδιο υπουργείο

Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλκιβιάδης Στεφανής: Δυο ξένοι στο ίδιο υπουργείο - Η διαφορά απόψεων των δυο ανδρών και το "θαύμα των Χριστουγέννων"

Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλκιβιάδης Στεφανής: Δυο ξένοι στο ίδιο υπουργείο


"Χαμηλό βαρομετρικό" μαθαίνουμε ότι επικρατεί ανάμεσα στις σχέσεις των δυο Αρχηγών, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη και του Αρχηγού ΓΕΣ  Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο "πάγος" ανάμεσα στους δυο άνδρες, οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν για την ομαλή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, ήρθε στην επιφάνεια, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει για την μεταφορά ή μη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στον Αυλώνα.

Πηγές από το ΓΕΣ, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η 32 Ταξιαρχία, εξηγούσαν πριν τρεις ημέρες ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει η μεταφορά από τη μια μέρα στην άλλη και πως για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει μελέτη και με βάση αυτή να αποφασιστεί ή όχι η μεταφορά. Και όλο αυτό χρονικά, είναι περίπου 3-4 χρόνια.


Ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ, σχολιάζοντας σήμερα αυτή την άποψη, έλεγαν ότι πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα η μεταφορά των πεζοναυτών. 

"Όλα είναι έτοιμα, στον Αυλώνα υπάρχουν οι υποδομές για την υποδοχή τους και είναι μια λογική απόσταση με τη Σαλαμίνα ώστε να γίνεται η εκπαίδευση που χρειάζεται", έλεγαν χαρακτηριστικά.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό που η διαφορά απόψεων των δυο ηγεσιών είναι εμφανής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αναβάθμιση των F-16, τα F-15 και ο σοφός Καραγκιόζης


Ένα άλλο σημείο "τριβής" φαίνεται ότι είναι η απόκτηση των ελικοπτέρων "Καϊόβα" (Kiowa), κάτι που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ φαίνεται να μην συμφωνεί και σε συζητήσεις που γίνονται σχετικά, φροντίζει πάντα να διατυπώνει αυτή την διαφωνία του.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές από το ΓΕΕΘΑ "κάρφωναν" την ελλιπή προετοιμασία που έγινε και απέδιδαν σε "αμερικανικό δάκτυλο" την επιμονή για την προμήθεια των ελικοπτέρων.

Πάντως η προμήθεια αφορά  70 ελικόπτερα σύνολο, εκ των οποίων τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα  10 θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και τα άλλα 24 για ανταλλακτικά ως στοκ.

Οι διαφορές πάντως που έχουν οι δυο αρχηγοί στις απόψεις για τις υποθέσεις που χειρίζονται, δεν είναι λίγες. Όμως φρονούμε ότι όσο πιο γρήγορα μπορέσουν να γεφυρωθούν τόσο περισσότερο θα είναι προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλλά ακόμα και αυτό να μην συμβεί, ελπίζουμε να υπάρξει σύνθεση απόψεων, καθώς οι υπόγειες εντάσεις,  δεν είναι και το καλύτερο δυνατό κλίμα για να λειτουργήσουν. Ελπίζουμε αυτό να γίνει αυτό το "θαύμα των Χριστουγέννων".