Ελικόπτερο "Σινούκ" σε βραχονησίδα για να παραλάβει ναυαγούς!

 Ελικόπτερο "Σινούκ" σπεύδει στη βραχονησίδα "Τραγονήσι" για να παραλάβει ναυαγούς από το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA»

Ελικόπτερο "Σινούκ" σε βραχονησίδα για να παραλάβει ναυαγούς!Ελικόπτερο "σινούκ" της Αεροπορίας Στρατού  επρόκειτο να προσγειωθεί στη βραχονησίδα "Τραγονήσι" και να παραλάβει τους ναυαγούς από το φορτηγό πλοίο που προσάραξε.

Κοντά στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου έχει προσαράξει από χθες βράδυ το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα.

Το Τραγονήσι ή Δραγονήσι είναι ένα ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανατολικά της Μυκόνου και είναι πολύ γνωστό για τις σπηλιές του.

Το ελικόπτερο μεταφέρει επτά άτομα από την ΕΜΑΚ και 4 βατραχανθρώπους. Ωστόσο επειδή είναι πολύ απόκρυμνο το σημείο του νησιού κοντά στο οποίο έγινε η προσάραξη, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη νησίδα και άφησε τα σωστικά συνεργεία στην Μύκονο.

Λόγω των καιρικών συνθηκών σχεδιάζεται προσέγγιση με σωστικές λέμβους για την διάσωση των ναυαγών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Ωστόσο στο «LITTLE SEYMA» κατάφερε να φθάσει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ενώ τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν επιβιβαστεί για προληπτικούς λόγους σε διασωστικό σκάφος του φορτηγού πλοίου.