ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΪΟΒΑ: "Πέρασαν" από το ΚΥΣΕΑ

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΪΟΒΑ: "Πέρασαν" από το ΚΥΣΕΑ - Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες 

Πέρασαν τα "Καϊόβα" από το ΚΥΣΕΑΣε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να απαντήσει θετικά η Ελλάδα στην αμερικανική πρόταση για την προμήθεια 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, έναντι ποσού 47 εκατ. δολαρίων, μια προμήθεια η οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα, την οποία παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή, καθώς εκατέρωθεν, η επιχειρηματολογία παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Αυτό αναφέρει η έγκριτη ιστοσελίδα www.defence-point.gr στο σχετικό δημοσίευμά της.

Αναμένοντας να πληροφορηθούμε πόσα από αυτά θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά και πόσα σε ρόλο εκπαίδευσης πληρωμάτων και πόσα για την εξασφάλιση ανταλλακτικών, (36 επιχειρησιακά / 10 εκπαιδευτικά αναφέρει η μέχρι στιγμής πληροφόρηση), οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η προμήθεια μας έχει προβληματίσει αρκούντως.


Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι κάθε άποψη που διατυπώνεται είναι υποκειμενική και σχετική, οπότε προφανώς τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, όταν δεν υποκρύπτουν οτιδήποτε άλλο πέραν της ανησυχίας για την εθνική άμυνα και τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων για την ενίσχυσή της, πάντα στο πλαίσιο των περιορισμών που μας έχει επιβάλλει η σφοδρή οικονομική κρίση, αλλά και το ότι η άμυνα δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.


Οι όποιες προσπάθειες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ή μάλλον την κάλυψη των πολύ μεγάλων κενών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κρίσης, τα οποία συνεχώς διευρύνονται, οδηγώντας νομοτελειακά σε τρομακτικά αδιέξοδα, τα οποία δεν απασχολούν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου που δείχνει να τα αντιμετωπίζει ως πρόβλημα… ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, γίνονται από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr