Αερομαχίες που κόβουν την ανάσα! - ΒΙΝΤΕΟ

Αερομαχίες που κόβουν την ανάσα!  Απίστευτα ΒΙΝΤΕΟ με γεράκια κυριολεκτικά και μεταφορικά να κυνηγούν το "θήραμά" τους!


Αερομαχίες που κόβουν την ανάσα!
Αερομαχίες που κόβουν την ανάσα! Αερομαχία ονομάζεται η οποιαδήποτε πολεμική συμπλοκή πολεμικών αεροσκαφών αντιπάλων δυνάμεων. Είναι στρατιωτικός αεροπορικός σύνθετος όρος (αέρας + μάχη) και χαρακτηρίζει γενικά την μάχη που επιχειρείται στον αέρα.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ειδικότερα σε συμπλοκή δύο ή περισσοτέρων αεροσκαφών, από κάθε αντίπαλη δύναμη, και όχι κατά μεμονωμένου αεροσκάφους. Απώτερος σκοπός μιας αερομαχίας μπορεί να είναι αμυντικός π.χ. η αναχαίτιση, ή καταδίωξη του από αέρος εισβολέα, ή ακόμα και επιθετικός με προσβολή και κατάρριψη των αντιπάλων αεροσκαφών.Η ιστορία των αερομαχιών, σύμφωνα με το σχετικό λήμμα στην wikipedia.org ξεκίνησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ περιορισμένα που όμως γενικεύτηκε στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όταν πλέον είχε αναγνωριστεί η αξία του νέου αυτού Όπλου.

Η εξιστόρηση των πρώτων αερομαχιών ίσως σήμερα να προκαλούν το μειδίαμα πλην όμως δεν θα πρέπει να παραλείπεται αφενός οι τεχνικές αδυναμίες των πρώτων αεροσκαφών, των διπλάνων, καθώς και η πενιχρότητα των μέσων.

Παρά ταύτα η τόλμη, ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα των πρώτων εκείνων πιλότων μαχητών αποκαλύπτουν μαζί με την γοητεία της εποχής τις θεμελιώδεις βάσεις της σύγχρονης αεροπορικής τακτικής.


Δείτε βίντεο με αερομαχίες που κόβουν την ανάσα!

Η αερομαχία στη φύση


Το να βλέπεις ένα γεράκι να κυνηγάει ένα κοράκι από την οπτική του γερακιού θυμίζει μια εντυπωσιακή αερομαχία ανάμεσα σε δυο μαχητικά αεροσκάφη.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το κοράκι δεν έχει καμία τύχη…
Αερομαχία στο Αιγαίο


Ένα συγκλονιστικό βίντεο που προέβαλε η ΕΡΤ και ο συνάδελφος Γιώργος Σιδέρης,  δείχνει μια πραγματική αερομαχία Ελλήνων και Τούρκων πιλότων στους... πολύπαθους αιθέρες του Αιγαίου.

Το βίντεο παρουσιάζει η ΕΡΤ και δείχνει μια αερομαχία πάνω από το Καρπάθιο πέλαγος ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά.
Μια άλλη αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών F-16 από το Καστελλόριζο
Αερομαχία Δύσης - Ανατολής


Το να δει κάποιος F 16 εναντίον Mig 29 δεν είναι συνηθισμένο.  Δείτε  την "εναέρια μονομαχία", Δύσης-Ανατολής στην Πολωνική Αεροπορία, που κόβει την ανάσα!