"Παρών" στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο Καμμένος

"Παρών" στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο Καμμένος - Τι είπε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο στρατόπεδο ΝΤΑΛΙΠΗ

"Παρών" στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ο ΚαμμένοςΤην ώρα που καταγράφεται έντονη κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έπειτα και από την έναρξη την προηγούμενη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε σήμερα από την Θεσσαλονίκη το δικό του στίγμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο στρατόπεδο "Νταλίπη" ο κ. Καμμένος δήλωσε:


Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" πριν λίγα 24ωρα, στα Ηνωμένα Έθνη «επικρατεί μία πρωτόγνωρη αισιοδοξία για τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος». Σ

ύμφωνα με την εφημερίδα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς,«εμφανίζεται αποφασισμένος να εντατικοποιήσει τις συνομιλίες και θέτει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων μέχρι τον Ιούνιο του ’18», επί της ουσίας δηλαδή στο διάστημα μεταξύ της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο και της αντίστοιχης Συνόδου του ΝΑΤΟ, τον επόμενο μήνα.


Το δημοσίευμα συνεχίζει με την πιθανή ονομασία που πιστεύεται ότι θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξηγώντας ότι αυτή θα είναι σύνθετη και θα περιλαμβάνει πιθανότατα γεωγραφικό προσδιορισμό. Τ

ονίζει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ δεν θα προτίθεται να καταθέσει σε αυτή τη φάση συγκεκριμένη ονομασία, υπενθυμίζει ωστόσο ότι η τελευταία πρόταση του, το «Βόρεια Μακεδονία» δεν έχει αποσυρθεί και ότι παλαιότερα είχαν προταθεί οι ονομασίες «Άνω Μακεδονία» και «Μακεδονία του Βαρδάρη».