"Δώρο Χριστουγέννων": Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν τις ΗΕΕ - ΕΓΓΡΑΦΟ

"Δώρο Χριστουγέννων": Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν τις ΗΕΕ - Δεν είναι όλοι τυχεροί. Υπάρχουν και οι άτυχοι που εξαιρούνται από τον μποναμά

"Δώρο Χριστουγέννων": Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν τις ΗΕΕ - ΕΓΓΡΑΦΟΤο "δώρο Χριστουγέννων" που δίνεται κάθε χρόνο από τα αδιάθετα κονδύλια του υπουργείου ως προσφορά προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, φέτος ήταν πολλών ταχυτήτων.

Προφανώς κρίθηκε ότι όσο πιο υψηλά αμειβόμενος είναι κάποιος, τόσο πιο πολλά έπρεπε να πάρει.

Δεν δίδεται δηλαδή με σκεπτικό να ενισχύσει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, οι οποίες συνήθως είναι και οι οικογένειες των στελεχών με τις μικρότερες αμοιβές.

Είναι δώρο που ενισχύει τους ανώτερους στην ιεραρχία, κάτι που κατά την ταπεινή μας γνώμη, συνιστά αδικία.


Οι εξαιρέσεις


Στους δικαιούχους, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ΓΕΣ  δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΑ και  όσοι βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια, σε εκπαιδευτική άδεια και σε άδεια κύησης και άδεια ανατροφής τέκνου.

Κι εδώ δεν βλέπουμε να έχει κάποια λογική η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών. Είναι τιμωρητικό να μην λάβει τον μποναμά όσοι βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια και όσοι βρίσκονται σε άδεια κύησης.
Οσοι βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου και σε εκπαιδευτική άδεια θα μπορούσαν κι αυτοί να το λάβουν, αν και ίσως εκεί θα μπορούσε κάποιος όντως να δεχθεί ότι σωστά δεν είναι ανάμεσα στους δικαιούχους.