Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ: Ανακηρύχθηκε “Πλοίο της χρονιάς” – Στην τελετή απονομής των Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyd’s List ο Αρχηγός ΓΕΝ


Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ: Ανακηρύχθηκε "Πλοίο της χρονιάς" - ΦΩΤΟ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στην ετήσια τελετή απονομής των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2017 της Lloyd’s List (14th Annual Lloyd’s List Greek Shipping Awards Ceremony and Gala Dinner), όπου απονεμήθηκε στο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017» (“Ship of the Year Award 2017”) παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η ανωτέρω εκδήλωση διοργανώνεται ετησίως από την Lloyd’s List, από το 2004, αποτελώντας το μεγαλύτερο γεγονός της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Η απονομή των βραβείων αποσκοπεί στην αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο.

Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης», το μοναδικό «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χωρίς να γνωρίσει την ήττα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017», για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});