Πετρελαϊκοί κολοσσοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανακίνηση των ερευνών υδρογονανθράκων στη χώρα μαε. Κρήτη και Ιόνιο στο επίκεντρο

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Του Χρήστου Κολώνα

Περισσότερες από 15 μεγάλες, παγκοσμίως, πετρελαϊκές εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανακίνηση των ερευνών υδρογονανθράκων στη χώρα μας στη διεθνή έκθεση που διοργάνωσε η American Association of Petroleum Gelogists (AAPG) όπου συμμετείχε με περίπτερο για πρώτη φορά η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Το καθιερωμένο ετήσιο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Αμερικανική Ένωση των Γεωλόγων Πετρελαίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ενεργειακές εταιρίες πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 15 με 18 Οκτωβρίου. Ομάδα γεωφυσικών και ιζηματολόγων της ΕΔΕΥ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Δρ. Σπύρο Μπέλλα συμμετείχε αφενός με περίπτερο και αφετέρου σε συνεργασία με τη νορβηγική εταιρία PGS που πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες διοργάνωσαν και τεχνική παρουσίαση για τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ζήτησαν ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 15 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι της Total, Shell, BP, Noble, Chevron, Delec κ.λπ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο κ. Μπέλλας και στελέχη της PGS έκαναν μία επισκόπηση της φάσης στην οποία βρίσκονται αφενός οι υπάρχουσες παραχωρήσεις, αλλά και των επόμενων βημάτων που σχεδιάζονται αναφορικά με τις νέες σεισμικές έρευνες που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας, όπως και για το ενδιαφέρον που έχουν οι γεωλογικές δομές του Ιονίου και της Κρήτης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση σεισμικών τομών και άλλων στοιχείων για τους δύο διαγωνισμούς που πρόκειται να προκηρυχθούν και αφορούν στις παραχωρήσεις των περιοχών «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης καθώς και του «Ιονίου». Διαγωνισμούς που προκάλεσαν η κοινοπραξία «Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ» και «Energean Oil & Gas», αντίστοιχα.

Στόχος της ΕΔΕΥ είναι η προσέλκυση και άλλων επενδυτών και για το λόγο αυτό οι επικεφαλής της και τεχνικά στελέχη της συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις και events όπου πραγματοποιούνται.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων που συμμετείχαν στην ειδική παρουσίαση της ΕΔΕΥ απηύθυναν σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις νέες περιοχές, τις έρευνες, αλλά και το ρίσκο που κρύβουν το Ιόνιο και η Κρήτη.

Η ΕΔΕΥ αναμένει την επίσημη δημοσίευση των όρων των διαγωνισμών στην εφημερίδα της Ε.Ε. ώστε να ανοίξει το data room στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχα θα λειτουργούν και στην PGS στο Χιούστον και τη Νορβηγία.

Πηγή: www.euro2day.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΑιγαίο: Το Πολεμικό Ναυτικό “υψώνει” ιατρική ασπίδα
Επόμενο άρθροΕνώσεις Αποστράτων: Στέλνουν εξώδικο στον ΥΠΟΙΚ για τις αποφάσεις του ΣτΕ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).