“Νεκροταφείο ψυχών” το ανατολικό Αιγαίο – Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές και τα ναυάγια.

Νεκροταφείο ψυχών το ανατολικό Αιγαίο - Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι προσφυγικές ροές στο ανατολικό Αιγαίο παρά την συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Και όσο συνεχίζονται οι ροές, τόσο θα συνεχίζονται και τα ναυάγια, με το Αιγαίο να θυμίζει πλέον νεκροταφείο ψυχών.

Οι πρόσφυγες συνεχίζουν την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη για ένα “καλύτερο μέλλον”, με τα ναυάγια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ολοένα να αυξάνονται.

Καλόλιμνος

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή νοτιοαντολικά της Καλολίμνου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα με τέσσερα πλωτά να σπεύδουν στην περιοχή του ναυαγίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δυο τουριστικά σκάφη και ένα φορτηγό πλοίο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα-ελληνική ακτοφυλακή, σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία κατάφεραν να περισυλλέξουν σώους από τη θαλάσσια περιοχή 8 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδάκι, ενώ ανασύρθηκε και η σορός μιας γυναίκας.

Βάσει της μαρτυρίας ενός εκ των ανθρώπων που διασώθηκαν, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 22 ως 24 άνθρωποι.

Χίος
Tουλάχιστον 127 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε δύο διαφορετικά περιστατικά που εξελίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com