Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Τι δείχνει το ΒΙΝΤΕΟ από την πύλη- Τα πρώτα συμπεράσματα από έναν ειδικό ασφαλείας

Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Άμυνας : Τι δείχνει το ΒΙΝΤΕΟ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στρατιωτικός που έχει διεξάγει επιχειρήσεις ασφαλείας τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, αναλύει στο Armyvoice.gr το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας, με την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα όργανα ασφαλείας στην κεντρική πύλη είναι τρία άτομα. Δυο στελέχη, ένας εντός της πύλης, ένας εκτός που κάνει έλεγχο κι ένας οπλίτης θητείας (στρατονόμος, αερονόμος, ναυτονόμος) κι ένας κρυφός σκοπός, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα ασφάλειας Πύλης ΟΑΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Σήμερα είναι εμφανές ότι δεν δούλεψε καλά το σύστημα πληροφοριών. Αναλύοντας το βίντεο, βλέπουμε ότι η πύλη του ΥΠΕΘΑ είναι κανονικά ανοιχτή για τη διέλευση οχημάτων όπως γίνεται σε καθημερινή βάση. Αυτό δείχνει ότι κανένας δεν περίμενε να συμβεί κάτι. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ερμητικά κλειστή.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στη συνέχεια βλέπουμε να βγαίνουν άτομα από την έξοδο του μετρό σε σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλον και φθάνοντας οι πρώτοι πέντε στην αριστερή είσοδο της πύλης ένας πλησιάζει για να μιλήσει στον αξιωματικό πύλης προφανώς για να το απασχολήσει.

Τυχαίο γεγονός ότι εκείνη την ώρα ανοίγει και η άλλη μπάρα για να εξέλθει στρατιωτικό όχημα. Αμέσως αρπάζουν την ευκαιρία και μπαίνουν μέσα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γιατί δεν πυροβόλησαν;

Ακούμε από πολλούς γιατί δεν πυροβόλησαν. Απαγορεύεται να πυροβολήσει στρατιωτικός εάν δεν δεχθεί έμεσα ή άμεσα εχθρικό πυροβολισμό ή δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Επίσης δεν μπορεί να χειροδικήσει

Στο βίντεο δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια τέτοια απειλή. Δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω.
Ενα ακόμα στοιχείο: Λόγω του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, είχε διαταχθεί λήξη ωραρίου στις 12 το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος όγκος του προσωπικού είχε αποχωρήσει και συνεπώς θα έπρεπε να έχει κλείσει η πύλη, κάτι όμως που δεν έγινε.

Δεν μπορούμε ωστόσο να αποκλείσουμε την περίπτωση να είχαν διαταχθεί λόγω της ημέρας να μην κλείσει.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Τελικό συμπέρασμα:

Μετά την ανάλυση του βίντεο φαίνεται ότι τα όργανα που είχαν υπηρεσία δεν έχουν την απόλυτη ευθύνη.

Είναι προφανές ότι δεν δούλεψε το σύστημα πληροφοριών ΥΠΕΘΑ – ΕΛ.ΑΣ – ΕΥΠ και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους γι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι της ασφάλειας της πύλης είναι εκτεθειμένοι στον καθένα που θέλει να τους βλάψει, γιατί δεν έχουν τα δικαιώματα των αστυνομικών όσον αφορά στην άσκηση πίσεης κατά τέτοιων φαινομένων.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});