Εισαγγελική παρέμβαση για τα πυρομαχικά και την πώληση στην Σαουδική Αραβία – Τι λέει ο Καμμένος για την παρέμβαση και για τον Ταξίαρχο

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στην Σαουδική Αραβία διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα, δίνοντας παραγγελία στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Παράλληλα, η κυρία Ξένη Δημητρίου απέστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συζητήσεις και η συμφωνία για την πώληση του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού και στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος μεσάζοντας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Καταγγελίες

Η ​υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο με την αντιπολίτευση να ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται να οδήγησε στη μετάθεση του Ταξιάρχου Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων ύστερα από απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλε ο ταξίαρχος στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξετυλίγεται ένα «περίεργο κουβάρι» για την πώληση των 300.000 βλημάτων αντί αξίας 66 εκατ. ευρώ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Απάντηση Καμμένου

Με μία τρισέλιδη αναφορά απάντησε για την υπόθεση ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως καταθέτει ερωτήσεις με βάση τα δημοσιογραφικά γραφεία. Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος σημειώνει πως η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία έχει και την υπογραφή της ΝΔ καθώς έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό και δεν έχει δοθεί κανένα πολεμικό υλικό.

Αναφορικά με το περιστατικό με τον Ανώτατο αξιωματικό σημειώνει πως έχει παραπεμφθεί καθώς παραβίασε τις αρχές εμπιστευτικότητας της συμφωνίας.​

Πηγή: www.eleftherostypos.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});