επίδομα στέγασης Επίδομα ενοικίου: Δικαιούχοι - Κριτήρια - Ποσά
Το νέο Ειδικό Μισθολόγιο και τα νέα επιδόματα μεταξύ αυτών και το επίδομα παραμεθορίου, ψηφίστηκαν τον Απρίλιο, αλλά δεν εφαρμόζονται, Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή;

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο, με θέμα την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θεσπίστηκε με τον Ν.4472/2017, κατέθεσαν ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Β. Κικίλιας και ο αν. τομεάρχης Αν. Δημοσχάκης.

   Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει έναρξη ισχύος την 01-01-2017 κι επίσης (με τις παρ.Δβ και Ε του άρθρου 127 του νόμου) θεσπίστηκαν αφενός ειδική αποζημίωση για νυκτερινή απασχόληση με ποσό 2,77 ευρώ ανά νυκτερινή ώρα απασχόλησης και αφετέρου το επίδομα «παραμεθορίου» με το ποσό των 100 ευρώ αντίστοιχα.

Επισημαίνουν ότι, παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ψήφιση του ως άνω νόμου, ακόμη δεν εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο, δεν χορηγήθηκε η ειδική αποζημίωση και το επίδομα «παραμεθορίου», παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα των στελεχών αφενός για τον χρόνο εφαρμογής του και αφετέρου για το εάν θα επιφέρει αυτό μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

   Αφού οι κ.κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης αναφέρουν ότι ο μισθός των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ αποτελεί θεμελιώδες οικονομικό μέγεθος της ζωής τους, με επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους και η παράταση της αβεβαιότητας μόνο επιπρόσθετο άγχος και ανησυχία τους προκαλεί, ερωτούν τον κ. Καμμένο:

   – Πότε ακριβώς και με ποιου μήνα μισθοδοσία θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο;
   – Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος «παραμεθορίου» για τα στελέχη των ΕΔ;
   – Πότε, σε ποια Στελέχη και με ποια ακριβώς διαδικασία θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για νυκτερινή απασχόληση;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});