Ευρωπαϊκά εύσημα για τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα απέσπασε η ΠΟΜΕΝΣ, σε δημοσίευμα του προέδρου των Ιταλών στρατιωτικών

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα εύσημα στην Ελλάδα για τον νόμο περί συνδικαλισμού των στρατιωτικών δίνει σε άρθρο του ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στρατιωτικών κ. Rullo Salvatore στην ιστοσελίδα της AS.SO.DI.PRO. – Associazione Solidarietà Diritto e Progresso.

Ο κ.  Rullo Salvatore ενημερώθηκε σχετικά, κατά τη διάρκεια του 116ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Euromi, από τον Γραμματέα Διεθνλών Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ Γεώργιος Ζγαρδανά.

Στην σχετική ανάρτηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ηα νακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ, ο Ιταλός πρόεδρος παρουσιάζει την ελληνική ομοσπονδία στους Ιταλούς στρατιωτικούς  ως άξιο σύμμαχο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και την ελληνική νομοθεσία με τον νόμο 4407/2017 Άρθρο 50.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το άρθρο αναφέρει:

«Η Ελλάδα επίσης παρέχει συνδικαλιστικά δικαιώματα στους στρατιωτικούς. Η Ιταλία παραμένει στάσιμη όσον αφορά τα δικαιώματα και την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την εργασία και την υγεία στο στρατό.

 Η Ιταλία αποτυγχάνει να περάσει ένα νόμο που να βελτιώνει τα δικαιώματα των στρατιωτικών, τουλάχιστον για την προστασία της υγείας και της εργασίας. Στην Ελλάδα με τη νέα νομοθεσία οι στρατιωτικοί φίλοι μας έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά στα δικαιώματα των στρατιωτικών”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com