Στις ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης – Στόχος η περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των σχέσεων με το Αμερικανικό Ναυτικό


Αρχηγός ΓΕΝ: Τι επαφές έχει στις ΗΠΑ ο Νικόλαος Τσούνης


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Νικόλαος Τσούνης, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Admiral John M. Richardson USΝ, Chief of Naval Operations (CNO).

Κατά τη συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΝ με τον Admiral John M. Richardson (CNO) θα συζητηθούν θέματα για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ενώ παράλληλα θα προβληθούν ο ρόλος και οι δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής, Κεντρικής Μεσογείου καθώς και της Μαύρης Θάλασσας. Πέραν της συνάντησης με τον CNO, ο Νικόλαος Τσούνης θα συναντηθεί και με τον Secretary of the Navy Richard V. Spencer.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιπλέον, προγραμματίζονται συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών Navy International Programs Office (ΝΙΡΟ) και Defense Security Cooperation Agency (DSCA), με επιφανείς προσωπικότητες της Διασποράς καθώς και με τους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού: “Η εν λόγω επίσκεψη έχει στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με το Αμερικανικό Ναυτικό”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»