Ασφαλιστικό στρατιωτικών 2020: SOS από υποστράτηγο απόστρατοι ΑΝΕΑΕΔ
Ενώσεις Αποστράτων σε κυβέρνηση: Δεν τρώμε σανό! Δώστε πίσω τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού κατά της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επιστροφή των αναδρομικών και τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Θλίψη και οργή προκαλεί στις τάξεις των αποστράτων Στρατιωτικών η μη πρόβλεψη στο  προϋπολογισμού που κατατέθηκε και άρχισε ήδη να συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κονδυλίων για την επιστροφή των αναδρομικών, υπόλοιπο 50%.

Οι Ενώσεις αποστράτων με επιστολή τους στις 12 Σεπ 2017 προς τον Υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση στον κ. Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς και όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και με ανοικτή επιστολή της 15ης Νοε. 2017 προς το κ. Πρωθυπουργό είχαν επισημάνει το πρόβλημα ζητώντας ικανοποίηση στο δίκαιο αίτημά τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δυστυχώς όμως και παρά τις επαναλαμβανόμενες δικαιώσεις από την ολομέλεια του Σ.τ.Ε.,   τη καταδικαστική απόφαση της επιτροπής Συμμόρφωσης  προς τη Διοίκηση, ενώ εκκρεμεί και δεύτερη προσφυγή προς τούτο στην υπόψη επιτροπή, η Κυβέρνηση δεν προβαίνει στη υλοποίηση αυτών αδικώντας για μια ακόμη φορά τους Στρατιωτικούς γυρνώντας τη πλάτη της σε μια  κοινωνική ομάδα που η ίδια κατ΄ επανάληψη έχει αναγνωρίσει και εξάρει τη προσφορά της.

Οι Κυβερνητικές προεκλογικές υποσχέσεις – δεσμεύσεις,  και οι  επαναλαμβανόμενες  δηλώσεις αρμοδίων υπουργών για το υπόψη θέμα, όπως και οι πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου   Εθνικής Άμυνας, Υπουργού  και  Αναπληρωτού αντίστοιχα, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις,  αποδείχθηκαν φρούδες.

Καλούμε τη κυβέρνηση να κάνει επιτέλους πράξη τις υποσχέσεις της και  περιμένουμε έστω και τη τελευταία στιγμή επανόρθωση της αδικίας και εφαρμογή των νόμων, αν ακόμη εξακολουθούμε να ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι Στρατιωτικοί δεν είναι άλογα και δεν τρώνε σανό για να ισχύει το ¨βάρα νομή¨.  Η υπομονή μας έχει ήδη εξαντληθεί από καιρό και η περίοδος των υποσχέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων και μόνο.

 Αν δεν το έχετε αντιληφθεί θα το αντιληφθείτε σύντομα, όπως το αντελήφθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι  κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν και ο αντίχτυπος αυτών στην Ελληνική κοινωνία θα σας το επιβεβαιώσουν. Ευελπιστούμε να μη χρειαστεί, στο χέρι σας είναι.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πέραν τούτου  μη ξεχνάτε πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα της κρίσης, η ώρα του υπέρτατου δημοκρατικού καθήκοντος μας με την  ενάσκηση του εκλογικού δικαίωμα μας.

Εκεί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη  αναλόγως των έργων  σας, γιατί νου και γνώση έχουμε και κρίση  διαθέτουμε.

Μη μας υποτιμάτε.
Για το Δ.Σ..Ε.Α.Α.Σ.
Ο Πρόεδρος Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});