Αναβάθμιση F-16
Απάντηση στις δηλώσεις Καμμένου ότι ότι δεν είναι δεδομένο ποια θα είναι η αμερικανική εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16 δίνει η Lockheed Martin


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια διαφορετική διάσταση από το κλίμα που καλλιεργείται στην Ελλάδα ότι η αμερικανική εταιρία Lockheed Martin μπορεί να μην είναι ο κύριος ανάδοχος της αναβάθμισης των F-16 σε viper, δίνει ο
κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος,εκδότης του συνδρομητικού περιοδικού GREEK DEFENCE NEWS και Σύμβουλος σε θέματα Άμυνας, Ασφάλειας  και Αμυντικής Βιομηχανίας.

 Στίς 25/10/17 ο Π. Καμμένος παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση που έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2017, από την αρμόδια αμερικανική αρχή Defense Security Cooperation Agency ( DSCA ) αναφέρει ρητώς πως ανάδοχος εταιρεία θα είναι Lockheed Martin, σε ομιλία του για τα F-16 κλπ μεταξύ άλλων δήλωσε στη Βουλή   ότι δεν είναι δεδομένο ποια θα είναι η αμερικανική εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που θα κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη. Εμείς διακρατική συμφωνία κάναμε με την Αμερική,

Αύριο επειδή η συμφωνία είναι διακρατική μπορεί οι Αμερική να κρίνει ότι την αναβάθμιση των F-16 θα την κάνει άλλη εταιρεία, υπαρχουν και άλλες εταιρείες, η Lockheed είναι αυτή που ζητήσαμε, σας λέω λοιπόν ότι υπήρξε προσφορά και από την Boeing….»

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χθες το βράδυ σε απάντηση σχετικού ερωτήματος του περιοδικού GREEK DEFENCE NEWS, λάβαμε γραπτώς την απάντηση από την εταιρεία Lockheed Martin. ότι ”As referenced in the Defense Security Cooperation Agency’s Oct. 17 announcement, Lockheed Martin is the principal contractor for this proposed F-16V upgrade program”

Ο κ. Αγγελόπουλος σχολιάζοντας υποστήριξε ότι:

 ο κ. Καμμένος και οι επιτελείς του θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η απόφαση για τον ανάδοχο έχει ήδη ληφθεί από την Αμερικανική κυβέρνηση και ότι αυτό δεν αλλάζει οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα μετά τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τελικό αριθμό των αεροσκαφών που θα εκσυγχρονισθούν, τις συσκευές που θα περιλαμβάνει ο εκσυγχρονισμός, τα αντισταθμηστικά οφέλη και την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή.

Τώρα αν ο ΥΕΘΑ έκανε την δήλωση στη Βουλή ότι δεν είναι δεδομένο ποια θα είναι η αμερικανική εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16 από άγνοια η από λάθος ενημέρωση η κάτι άλλο είχε στο μυαλό του, αυτός μόνο το ξέρει!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});