Άμπραμσον: Να καταθέσει για το Russian-Gate και ο Καμμένος – Τι δήλωσε για τις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον George Papadopoulos


Άμπραμσον: Να καταθέσει για το Russian-Gate ο Καμμένος


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Να καταθέσει για το Russian-Gate ο Πάνος Καμμένος» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής και δημοσιογράφος Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος με μια εκτενή ανάρτηση στο twitter εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο George Papadopoulos συναντήθηκε στις 27 Μαΐου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα.

Ο Άμπραμσον εξήγησε γιατί θεωρεί τον Πάνο Καμμένο «σύμμαχο του Πούτιν», ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ θα πρέπει να καλέσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να καταθέσει σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Σεθ Άμπραμσον αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια Τραμπ μέσω Παπαδόπουλου να δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας με τον Πούτιν, καθώς και στο ρόλο που έπαιξε σ’ αυτό ο Καμμένος μέσω των επαφών του με Ρώσους ολιγάρχες.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως σημείωσε: «Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών του Πάνου Καμμένου έχει μνημόνιο συνεργασίας με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (RISS), το οποίο διαχειρίστηκε την παρεμβολή στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ, το 2016. Ο Καμμένος διατηρεί φιλικές σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες, αντιτίθεται στις κυρώσεις στη Ρωσία και χαιρέτισε προσωπικά τον Πούτιν όταν αυτός έφτασε στην Αθήνα τον Μάιο του 2016. Οι πολιτικές που υποστηρίζει είναι σταθερά υπέρ της Ρωσίας. Ολα αυτά δείχνουν ότι είναι σύμμαχος του Πούτιν».

Στην ερώτηση: «Σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα, στις 20 Μαρτίου 2016 ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε τις ΗΠΑ. Γνωρίζετε αν υπήρξε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Παπαδόπουλο;», ο Αμπραμσον απάντησε: «Αυτό ήταν μια μέρα πριν ο Τραμπ προσλάβει τον Παπαδόπουλο. Ίσως υπάρχει σύνδεση εκεί. Δεν το ξέρουμε. Ταιριάζει, ωστόσο, με το χρονοδιάγραμμα και με την τάση που έχουν δείξει οι εμπλεκόμενοι φορείς.»

Ο Καμμένος να καταθέσει για το Russian-Gate

Ο Αμερικανός καθηγητής και δημοσιογράφος επιμένει πως πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα εμπλοκής του Έλληνα υπουργού Άμυνας στο Russian-Gate.

Στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ θα πρέπει να καλέσει τις ελληνικές επαφές του Παπαδόπουλου για κατάθεση;»

Ο καθηγητής και δημοσιογράφος απαντά: «Ναι, απολύτως. Ειδικά τον Πάνο Καμμένο, αλλά και όσους συναντήθηκαν με τον Παπαδόπουλο κατά τη διάρκεια των δύο ταξιδιών του στην Ελλάδα, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2016.»

Πηγή: tanea.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});