Βουλή: Ψήφισαν τον διχασμό στις Ε.Δ. με νέα φωτογραφική διάταξη!

Η κυβέρνηση με μια ακόμα φωτογραφική τροπολογία υπέρ του συμβούλου του Καμμένου σπέρνει τον διχασμό στις ΕΔ - Δεν καταργεί την ΠΟΜΕΝΣΟι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί με την πρωτοβουλία του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα να γίνει διάλογος για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό και να επικρατήσει η λογική στις ΕΔ, διαψεύστηκαν σήμερα με τη νέα φωτογραφική τροπολογία, την οποία όπως μαθαίνουμε επιμελήθηκε το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αν και δεν μπορεί να καταργήσει την ΠΟΜΕΝΣ, καθώς αυτό είναι αντισυνταγματικό, κλείνει όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις που δεν ήταν αρεστές στον κ. Τσουκαράκη και του δίνει "αβάντα" για να συνεχίσει με την ίδια λογική να σπέρνει οργανώσεις - σφραγίδες σε όλη την Ελλάδα.

Θεσπίζοντας ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, επιχειρήθηκε για μια ακόμα φορά να παραδοθούν τα "κλειδιά" του συνδικαλισμού στον σύμβουλο του κ.Καμμένου.


Ο νόμος αναγνωρίζει μόνο ως πρωτοβάθμιες οργανώσεις αυτές που έχουν ιδρυθεί σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας. Ωστόσο δεν θεσπίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν με διαφάνεια και όχι εν κρυπτώ όπως έγιναν για την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων που έχουν συνταχθεί με την ΠΟΕΣ.

Ο κ. Βίτσας απέφυγε να θεσπίσει την διαφάνεια στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, θεσμοθετώντας τουλάχιστον υποχρεωτική ανακοίνωση των εκλογικών διαδικασιών σε όλες τις Μονάδες. Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δείχνει να επιθυμεί την διεξαγωγή τους με τη συμμετοχή μόνο των μυημένων.

Να θυμίσουμε τι συνέβη όταν επιχείρησαν να εγγραφούν μέλη στην ένωση της Αττικής: Χρειάστηκε να πάνε με δικαστική απόφαση γιατί δεν γίνονταν δεκτοί!


Η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας που υπερψηφίστηκε δείχνει επιθυμία επανάληψης αυτών των φαινομένων, ίσως για να αποτρέψουν τον κόσμο να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Είναι και αυτός ένας τρόπος αντιμετώπισης....

Επιπλέον ορίζει ότι θα πρέπει να γίνει καταστατικό συνέδριο σε μερικούς μήνες για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Είναι σαφές ότι επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας είναι να διχάσει το στράτευμα και να αφήσει τις δυο Ομοσπονδίες να κονταροχτυπηθούν στα δικαστήρια. Το δεύτερο σημείο το οποίο δείχνει ότι επιθυμεί να απαξιώσει τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα ίσως να προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο εκλογών και να επιθυμεί μέσω της συνέχισης του διχασμού να προωθήσει τον σύμβουλο του κ. Καμμένου για ανώτερα αξιώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο άρθρο υπερψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, ενώ καταψηφίστηκε από τα άλλα κόμματα.