Μάχη με το χρόνο δίνει το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ και τα συνοδευτικά πλοία, για να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία – Τι ώρα φθάνει στην Θεσσαλονίκη

Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ: Τι ώρα φθάνει στην Θεσσαλονίκη

Το Θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ έπλεε το μεσημέρι στις Σποράδες, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr. Το αγωνιώδες ερώτημα βέβαια είναι τι ώρα θα φθάσει στην Θεσσαλονίκη, ώστε να δέσει με ασφάλεια και να μην βρεθεί στην κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από απόψε το βράδυ στην Βόρεια Ελλάδα.

Εάν όλα πάνε καλά, και η θάλασσα δεν σηκώσει κύμα, αναμένεται να φθάσει νωρίς το πρωί, μας σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr. Δηλαδή το ιδανικό θα είναι να φθάσει μεταξύ 8 και 10 το πρωί.

Όλοι βέβαια κρατούν την ανάσα τους κι εύχονται το ιστορικό σκαρί να τα καταφέρει και “ο  Άγιος Νικόλαος να κρατήσει μπουνάτσα μέχρι να μπει το πλοίο στο λιμάνι”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η πρόγνωση για την κατάσταση της θάλασσας στον Θερμαϊκό δίνει αισιοδοξία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπως βλέπετε και από τον σχετικό πίνακα του meteo.gr .

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει και θα είναι πραγματικά δύσκολη η ρυμούλκηση του πλοίου. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΝ για τον πλου του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Θωρηκτό Αβέρωφ: 

Η συγκλονιστική στιγμή που συναντήθηκε με σινούκ στο Αιγαίο

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 05 Οκτωβρίου 2017, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» απέπλευσε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου και πλέει για το λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017.

Σκοπός του πλου είναι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στο πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος”, και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Κατά την τελική φάση του πλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.

Σημειώνεται, ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», θα πλεύσει για πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΜισθολόγιο: Γιατί οι στρατιωτικοί θα τρέχουν στην εφορία το 2018
Επόμενο άρθροΆσκηση Παρμενίων: 70 εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από το ΓΕΕΘΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).